Test: Huawei Watch GT 2 Sport Edition

Super smartklokke, men den mangler en viktig funksjon

Smartklokken Huawei Watch GT 2 gjør det meste riktig, men mangler en viktig funksjon.

<b>PULSSONER:</b> Huawei Watch GT 2 hjelper deg til å trene i riktig pulssone.
PULSSONER: Huawei Watch GT 2 hjelper deg til å trene i riktig pulssone. Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

TEST: Huawei Watch GT 2 er en smartklokke som gjør det aller meste riktig. Den har et flott design, god skjerm og ikke minst en utrolig batterilevetid.

LES OGSÅ: Europas svar på Alcatraz - den siste fangen ble hengt i 1961

For fest og fritid

Vår Huawei Watch GT 2 Sport Edition er i en helsort utførelse i størrelsen 46 millimeter. Designet på denne utgaven er av det sportslige og litt røffe slaget, noe vi personlig liker godt. Classic Edition er noe mindre, 42 millimeter, og er en klokke som er mer klassisk og minimalistisk.

<b>MASKULIN:</b> Sport Edition-versjonen er stor og maskulin. 
MASKULIN: Sport Edition-versjonen er stor og maskulin. 

Den passer for alle som synes den store utgaven blir litt vel maskulin. Klokkehuset er laget i rustfritt stål med det Huawei kaller for et 3D-glass på toppen. Glasset skal være røft nok til å tåle aktiv bruk både over og under vann.

Strålende skjerm

Smartklokken er utstyrt med en strålende AMOLED-skjerm på 1.39 tommer med berøringsfunksjonalitet. Skjermen er lyssterk og alt av tekst og grafikk er skarpt og lettlest.

<b>TOUCH OG KNAPPER:</b> Klokken styres ved hjelp av berøringsskjermen og de to knappene på siden.
TOUCH OG KNAPPER: Klokken styres ved hjelp av berøringsskjermen og de to knappene på siden. Foto: Hallvard Lunde

Et Huawei-univers

Huawei Watch GT 2 er låst inne i Huaweis eget univers. Her brukes selskapets egen prosessor og selskapets egne operativsystem. Det er for så vidt ikke så forskjellig fra Apple, men forskjellen er at økosystemet til Huawei ikke byr på de største valgmulighetene når det kommer til apper, noe vi også kommenterte da vi testet forrige versjon av Huawei Watch GT.

Faktisk må man klare seg med det som tilbys ut av esken fra Huawei. Det er en svakhet. Klokken er likevel godt utstyrt når det kommer til støtte for ulike treningsprogram.

LES OGSÅ: Ti herlige retromobiler

<b>TO UTGAVER:</b> Huwawei Watch GT 2 kommer i to versjoner. Den klassiske øverst og sportsversjonen nederst. Remmer og klokkebakgrunn bestemmer du.
TO UTGAVER: Huwawei Watch GT 2 kommer i to versjoner. Den klassiske øverst og sportsversjonen nederst. Remmer og klokkebakgrunn bestemmer du. Foto: Huawei

En treningsklokke

Blant treningsfunksjonene finner vi flere modus for gå/løping med ulike formål, som fettforbrenning eller tempo. Du kan også lage din egen treningsplan i den tilhørende appen, Huawei Helse.

Her synes vi valgene er for få og brukervennligheten generelt for dårlig. For eksempel finnes det ikke et eget treningsprogram for styrke/vekttrening. Appen til Android er likevel bedre enn appen til iPhone (iOS).

Generelt trenger likevel Huawei Helse-appen en overhaling med tanke på brukervennlighet, slik at valgene og mulighetene i appen kommer tydeligere frem. Klokken lover også en stresstest-funksjon, men den finnes kun for Android-appen.

Klokken viser tydelig pulssone når du trener, den forteller deg hvilken effekt treningen har hatt og hvor lenge du bør restituere før neste økt. Dette fungerer veldig bra.

LES OGSÅ: Test av Fitbit Versa 2 - den beste smartklokken for deg som er mosjonist

<b>SVØMMEDYKTIG:</b> Huawei Watch GT 2 kan fint bli med på en svømmetur.
SVØMMEDYKTIG: Huawei Watch GT 2 kan fint bli med på en svømmetur. Foto: Huawei

God pulsmåling

Vi noterte oss stort sett ok resultater fra klokkens pulsmåler. Under trening er den nøyaktig og målt mot et pulsbelte, er forskjellene som regelen innenfor et par pulsslag.

Treningsøkter ute logges også via klokkens GPS. Her brukes tre GPS-tjenester for posisjonering. Vi opplevde at klokken var rask til å få GPS-fiks.

Søvnmålingen til Huawei Watch GT 2 er vi ikke like godt fornøyd med. Der Fitbit fanger opp at vi faktiske er våken, men ligger i sengen, logger Watch GT 2 at vi sover.

Det gjør at vi får litt bedre søvndata enn det som er reelt. Personlig finner vi også at klokker med størrelsen til Watch GT 2, er for store å sove med – det blir rett og slett litt ubehagelig.

Herlig lang batterilevetid

Huawei lover to ukers batterilevetid med normal bruk, som inkluderer 90 minutter med trening hver uke. Med forsiktig bruk kan batteriet vare i hele 30 dager. Det er imponerende.

LES OGSÅ: Bruker du dagen foren skjermen, kan du bli seende slik ut

Sammenlignet med Apple Watch, som må lades hver natt, er det utrolig behagelig å ha en klokke man kan bruke aktivt i flere dager uten å kontinuerlig frykte at batteriet takker for seg midt i en treningsøkt. I treningsmodus med GPS kan klokken brukes i 22 timer før den går tom for strøm.

Dette mangler på Watch GT 2

Huawei Watch GT 2 kan brukes som handsfritelefon, men krever at du har telefonen innen rekkevidden (ca. 10 meter).

Er det én funksjon vi savner på Watch GT 2, så er det muligheten for SIM-kort (eSIM). Det har Apple omsider fått på Apple Watch og Samsung har det på sin Galaxy Watch.

Det er den funksjonen som gjør at man faktisk kan legge bort telefonen, enten man skal en kort tur i garasjen eller på en lengre treningstur. Vi synes også at den manglende muligheten for tredjepartsapper er en stor svakhet.

Spesifikasjoner: Huawei Watch GT 2 Sport Edition

OS: Huawei LiteOS
Prosessor: HiSilicon Kirin A1
GPS: Ja
Bluetooth: Ja, 5,1
Batterilevetid: 2 uker med normal bruk
Skjerm: 1,39 AMOLED, 454x454 piksler
Tykkelse: 10,6 mm
Bredde: 45,9 mm
Batteri: 455 mAh
Vekt: 41 g
Annet: Vanntett (5 ATM)

Pris: 2.490 kroner

Vår vurdering: Huawei Watch GT 2 Sport Edition

PLUSS: Design, pris, treningsfunksjoner

MINUS: App, ikke eSIM, ingen tredjepartsapper

Karakter: 4 |

Huawei Watch GT 2 er en moderat oppgradering sammenlignet med forrige versjon, Watch GT, men prisen, designet, skjermen og en del god funksjonalitet gjør klokken likevel til et godt kjøp.

LES OGSÅ: Her får du mye mobil for pengene - test av OnePlus 7T

Denne saken ble første gang publisert 19/11 2019, og sist oppdatert 19/11 2019.

Les også