Test av hodetelefoner med støydemping

Fem hodetelefoner med støydemping – én får terningkast seks

Vi har testet fem hodtelefoner som gir deg god lyd, fred og ro og som fungerer utmerket til mobilsamtaler.

Pluss ikon
<b>TEST:</b> Vi har testet fem trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping. Alle gjør en god jobb i et segment som har tøff konkurransen. Vår favoritt har lang batterilevetid, er svært god til mobilsamtaler og den har mange smarte funksjoner.
TEST: Vi har testet fem trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping. Alle gjør en god jobb i et segment som har tøff konkurransen. Vår favoritt har lang batterilevetid, er svært god til mobilsamtaler og den har mange smarte funksjoner. Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

Du trenger ikke gullkort hos flyselskapene eller være spesielt opptatt av «HiFi» for å ha glede av et par gode hodetelefoner med støydemping. Det holder lenge om du jobber i åpent kontorlandskap, trenger å stenge ute det evige bråket til naboen eller du ønsker å høre hva som sies på radioen når du pendler til og fra jobb.

Det er her hodetelefonene med aktiv støykansellering virkelig kommer til sin rett. Denne typen hodetelefoner har mikrofoner på utsiden, som fanger opp støyen du omgir deg med. Denne lyden lager hodetelefonene en «motlyd» for – og resultatet er at den eksterne støyen dempes kraftig.

Effekten av «stillhet» gjør at mange nesten har blitt avhengige av denne typen hodetelefoner på lengre flyturer, når man jobber i åpne kontorløsninger eller når arbeidsreisen inkluderer et støyende kollektivt transportmiddel.

Under følger en oppsummering av produktene vi har testet - med link til selve testen:

Jabra Elite 85h: Smarte og gode trådløse hodetelefoner

<b>STOFF:</b> Jabra har valgt å kle hodetelefonene i et stofflig materiale. Det er en trend som stemmer bra med det vi ser på andre områder, som for bilinteriør blant annet.
STOFF: Jabra har valgt å kle hodetelefonene i et stofflig materiale. Det er en trend som stemmer bra med det vi ser på andre områder, som for bilinteriør blant annet. Foto: Hallvard Lunde

Grunnen til at vi har lagt vår «elsk» på Jabra Elite 85h er flere grunner. For det første er det testens mest brukervennlige trådløse hodetelefoner. Her fungerer bare alt helt supert. Tar du dem av hodet, så pauses musikken automatisk. Tar du dem på igjen, starter musikken eller podkasten der du sluttet.

Lyden er bra, støydempingen er bra og vi synes Jabra har lyktes veldig bra med designet. De stofftrukne øreklokkene treffer midt i blinken på en trend, der alt, fra bilinteriør til teknologiprodukter, får et «mykere» design. Hardplast og «bling» er ut.

Det myke og koselige er in. Når hodetelefonene i tillegg er blant de aller beste til mobilsamtaler og «bare» koster 1.990 kroner, så fortjener disse hodetelefonene å bli kåret til «Best-i-test».

Les hele testen av Jabra Elite 85H.

Vår vurdering: Jabra Elite 85h

PLUSS: Brukervennlig, design, byggekvalitet, lyd/samtalekvalitet
MINUS: Støydempingen kan bli bedre

Karakter: 6 |

Pris: 1.990 kroner

Bose NCH 700: Kongen av støydemping

<b>HELT NY:</b> I fjor kastet Bose QC-serien til fordel for Bose NCH 700. Det gjør at Bose igjen konkurrerer helt i toppen om ha de trådløse hodetelefonene med den aller beste støydempingen.
HELT NY: I fjor kastet Bose QC-serien til fordel for Bose NCH 700. Det gjør at Bose igjen konkurrerer helt i toppen om ha de trådløse hodetelefonene med den aller beste støydempingen. Foto: Hallvard Lunde

Bose var i mange år enerådende med sin QC-serie med støyreduserende hodetelefoner. I fjor kom det en større oppdatering. Bose kuttet ut QC-navnet og designet ble mer strømlinjeformet.

Bose Noice Cancelling Headset 700 ble den nye «kongen» og disse hodetelefonene leverer igjen helt på topp når det kommer til støykansellering. Bose ligger igjen helt i tet, sammen med Sony WH-1000XM3.

Designet på nye NCH 700 er rent og enkelt. Smart fingerstyring av hodetelefonene og svært god lyd på mobilsamtaler trekker opp. Som vanlig synes vi Bose også leverer når det kommer til lydkvalitet.

Småting holder Bose unna vår toppkarakter. Blant annet bør batterilevetiden forbedres.

Les hele testen av Bose NCH 700

Vår vurdering: Bose NCH 700

PLUSS: God støydemping, bra lyd, brukervennlig
MINUS: Smartere autopausefunksjon, batterilevetiden må opp, irriterende stemme (kan skrus av)

Karakter: 5 |

Pris: 3.490 kroner

Sony WH-1000XM3: Et godt kjøp

<b>MYE BRA:</b> Sony gjør det meste bra og riktig med WH-1000XM3. 
MYE BRA: Sony gjør det meste bra og riktig med WH-1000XM3. 

Tredje generasjon med støydempende hodetelefoner fra Sony tar et skritt i riktig retning.

Hodetelefonene gjør det aller meste riktig. Den har god støydemping og bra lyd, men den er ikke like god på mobilsamtaler som Bose og Jabra. WH-1000XM3 er solid bygget, men bruken av plastmaterialer synes vi trekker ned. Disse trådløse hodetelefonene dukker opp på tilbud av og til - og da er det et svært godt kjøp. Vi har sett det på tilbud til 2.690 ganske nylig.

Les hele testen av Sony WH-1000XM3

Vår vurdering: Sony WH-1000XM3

PLUSS: Fantastisk støydemping, god lyd
MINUS: Litt kjedelig design, mobilsamtaler

Karakter: 5 |

PRIS: 2.898 kroner

Sennheiser Momentum 3 Wireless: Har en helt unik funksjon

<b>PROBLEMET:</b> Det er mye vi liker med Sennheiser Momentum 3 Wireless, men klistremerket med instruksjoner avslører at brukervennligheten kan bli bedre.
PROBLEMET: Det er mye vi liker med Sennheiser Momentum 3 Wireless, men klistremerket med instruksjoner avslører at brukervennligheten kan bli bedre. Foto: Hallvard Lunde

Sennheiser Momentum 3 Wireless er et litt røft og hardført hodesett, som med sine blanke aluminiumsbøyler skiller seg ut. Som eneste hodetelefon i denne testen, har Sennheiser Momentum 3 Wireless en innebygd sporingsfunksjon fra Tile, en produsent av sporingsprogramvare og -brikker.

Det fungerer utmerket og gjør at du klarer å finne igjen hodetelefonene dine om du ikke husker hvor du sist brukte det. Skulle hodesettet bli stjålet, ja så har du også da en viss mulighet for å finne igjen hodesettet ditt.

Lydmessig leverer Sennheiser på svært mye av det vi liker. God og solid bass med en god dose tyngde og trøkk i lydbildet. Det kler kanskje best de som liker tung rock, EDM med mye bass og generelt liker å spille høyt.

Det som trekker ned hos Sennheiser er batterilevetiden. Den oppleves som litt knapp. 17 timer er lite, når konkurrentene begynner å strekke seg mot 40 timer. Men, liker du god lyd og ofte surrer bort ting du eier, så er Sennheiser Momentum Wireless absolutt et bra kjøp.

Les hele testen av Sennheiser Momentum 3 Wireless

Vår vurdering: Sennheiser Momentum 3 Wireless

PLUSS: Lyd, byggekvalitet, materialvalg, sporingsfunksjon
MINUS: Pris, støy­dempingen kan bli bedre, batterilevetid

Karakter: 5 |

Pris: 4.190 kroner

Bang Olufsen BeoPlay H9 3. generasjon: Stilikonet

<b>BLING:</b> Vi liker at produsentene tør ta frem produkter som skiller seg ut. Vi hadde nok ikke selv valgt denne rosafargen på BeoPlay H9, men heldigvis finnes den i andre farger – og disse hodetelefonene har mye å by på.
BLING: Vi liker at produsentene tør ta frem produkter som skiller seg ut. Vi hadde nok ikke selv valgt denne rosafargen på BeoPlay H9, men heldigvis finnes den i andre farger – og disse hodetelefonene har mye å by på. Foto: Hallvard Lunde

H9 er hodetelefonene for deg som liker stil og dansk design. Dette er testens dyreste hodetelefoner, men i retur får du et par trådløse hodetelefoner som oser av kvalitet. Her brukes det ekte skinn og aluminium i skjønn forening.

Bang & Olufsen gjør det meste riktig med BeoPlay H9. Her får du god lyd, bra batterilevetid og god støydemping. BeoPlay H9 når ikke helt til topps i vår test.

Det skyldes en høy pris og at hodesettet har litt å gå på når det kommer til mobilsamtaler og støydemping.

Vår vurdering: BeoPlay H9 3. generasjon

PLUSS: Kvalitet, stil, god lyd, ok støydemping
MINUS: Pris, mobilsamtaler

Karakter: 5 |

Pris: 4.490 kroner

Les hele testen av Bang & Olufsen Beoplay H9 3. gen.

Konklusjon

Samtlige fem hodetelefoner i denne testen er «gode kjøp». Den største forskjellen på hodetelefonene er på pris, batterilevetid og hvor gode de er å bruke til mobilsamtaler.

Batterilevetiden svinger fra 17 til over 40 timer. Prisen for den rimeligste modellen er 1.990 kroner, mens den dyreste koster over 4.000 kroner.

Vi har valgt å kåre Jabra Elite 85h til testvinner på grunn av pris, brukervennlighet, komfort og kvaliteten når det kommer til mobilsamtaler.

Etter å ha hatt mange av disse hodetelefonene tilgjengelig i flere uker, noen i flere måneder, er det alltid Jabra Elite 85h vi har kommet tilbake til når vi må plukke ut ett hodesett vi ønsker å bruke. De andre blir valgt bort.

Sony og Bose synses konkurrerer ganske jevnbyrdig på de fleste områder. Sennheiser liker vi spesielt godt på grunn av designet og den gode lyden, mens Bang & Olufsen på mange måter er en «outsider» som bør velges fordi du ønsker å gi et «statement» og fordi du elsker dansk design. Her synes vi at den høye prisen «skygger» litt for et ellers veldig bra produkt.

Verdt å merke seg, er at flere av disse hodetelefonene vi har testet her trolig vil komme i nye og oppgraderte versjoner i løpet av året. Det åpner for at det kan komme gode tilbud på de trådløse hodetelefonene i denne testen.

Hodetelefoner med aktiv støydemping: Slik har vi testet

Alle hodetelefonene er testet med en iPhone 8, en PC og en Android-mobil. Vi har spilt de samme låtene og forsøkt å lytte etter de samme detaljene og nyansene på de forskjellige hodetelefonene. Lyd er en subjektiv opplevelse og vi har respekt for at det finnes mange meninger og oppfatninger.

Vi har likevel forsøkt å høre om de trådløse hodetelefonene klarer den dypeste bassen, hører vi de lyseste tonene på et spesielt parti i en sang og hvordan hodetelefonene låter når vi spiller veldig lavt og når vi spiller veldig høyt.

I tillegg har vi forsøkt å sjekke at den trådløse rekkevidden stemmer. Vi har brukt alle hodesettene over mange dager, ofte flere timer i strekk, for å sjekke komfort og den faktiske brukervennligheten over tid.

Batterilevetiden har vi kun forholdt oss til produsentens opplysninger.

Denne saken ble første gang publisert 23/01 2020, og sist oppdatert 23/01 2020.

Les også