10 gode barnefilmer du kan streame nå

Ta med barna ut på eventyr, fra din egen stue.

Publisert

Det er ikke bare for oss voksne det er praktisk å streame filmer, det er også gull verdt når de små skal underholdes. Nettopp derfor har vi funnet frem til 10 barnefilmer du kan streame nå, til glede for store og små.

Alle disse filmene er dubbet, så selv de minste skal skjønne hva som blir sagt.

Jafar vender tilbake

En klassiker fra Disney, om Aladdin, apen Abu og ondskapsfulle Jafar. Denne bringer garantert frem smilet, og inspirerer eventyrlysten. Her er det også innslag av sang, i ekte Disneystil.

Passer for: 7 år og oppover.

Du finner filmen på Viaplay.

Charlie og sjokoladefabrikken

Charlie og sjokoladefabrikken i ny drakt! Nyinnspillingen fra 2005 er fargerik, fantasifull og underholdende for hele familien. Det er mye farger her, så selv de som er så små at de ikke skjønner stort av handlingen vil nok bli fascinert.

Passer for: 7 år og oppover.

Filmen finner du på Netflix.

Winx club - Kongerikets hemmelighet

Vi vil kanskje ikke kalle dette en kvalitetsfilm selv, men det er noe med Winx som fenger de minste. Filmene og serien er opprinnelig italiensk, så kanskje det er noe med den italienske historiefortellingen? For ikke å glemme at flere av hovedpersonene er feer, så klart.

Passer for: de minste. Sjekk også ut Det tapte kongeriket.

Her finner du Kongerikets hemmelighet.

Broen til Terabithia

En sjarmerende kvalitetsfilm om barn, vennskap og fantasi. Filmen er litt trist, så det kan nok være lurt å se denne sammen med de minste. Kanskje dere også skal ta en snakk om handlingen etterpå?

Passer for: 7 år og oppover.

Du finner filmen på Netflix og Tv2 Sumo.

Todd og Copper - to gode venner

Filmen om Todd og Copper er en ekte klassiker fra 1981. Den sjarmerende historien om hundevalpen og revungen som blir bestevenner har varmet mange hjerter gjennom tiden, og er alltid like aktuell. Finn frem denne når du vil at barna skal ha ekte feel-good filmopplevelse. 

Passer for: 7 år og oppover, også yngre med voksent selskap.

Se filmen her.

Se også: Todd og Copper 2.

Tingeling – Vingenes hemmelighet

Vingenes hemmelighet er i likhet med Winx en film som fenger de minste. Her får du alver, magi, vennskap og eventyr.

Passer for: tillat for alle, spesielt egnet for de minste. 

Du finner filmen på Netflix.

Det regner kjøttboller

Det regner kjøttboller handler om oppfinneren Flint Lockwood som får det til å regne mat fra skyene. Det oppstår fort forviklinger i denne humoristiske animasjonfilmen fra 2009. Anbefales når du vil ha en underholdende film som hele familien kan se sammen!

Passer for: 7 år og oppover.

Her finner du filmen.

Her finner du oppfølgeren, Det regner kjøttboller 2.

Gutten med det tikkende hjertet

En fantasifull, oppfinnsom fransk film om den store kjærligheten og utfordringene den kan føre med seg. For filmens hovedperson Jack er kjærligheten ekstra utfordrende - han fikk nemlig et gjøkur som hjerte da hans eget frøs til is da han ble født. 

Passer for: 7 år og oppover.

Du finner filmen på Viaplay. 

Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet

Selv så du kanskje tv-versjonen som først kom ut i 1989 da du var yngre, men i dag er det gjerne filmen fra 2005 de små forbinder med Narnia. 2005-versjonen er i likhet med bøkene og den gamle filmversjonen full av magi, spenning og mystiske vesener. Denne passer for hele familien, utenom de aller minste som gjerne kan finne handlingen litt skummel.

Passer for: 11 år og oppover.

Her finner du filmen.

Nasse nøff

Ole Brum og resten av gjengen kjenner alle godt til, og denne gangen er det Nasse Nøff som har fått sin egen film. Som vi vet trenger man ikke være stor for å gjøre store ting, noe Nøff viser nok en gang med denne sjarmerende barnefilmen.

Passer for: de minste.

Se Nasse Nøff på Viaplay.

Denne saken ble første gang publisert 18/02 2015.

Les også