LA STRADA NOVA EB

Dette blir La Stradas største bobil noensinne

Flere bobiler kan nå fås med Mercedes-base. Som La Stradas nye flaggskip, bygget på Mercedes-Benz Sprinter. Nova EB blir La Stradas største noensinne. 

Pluss ikon
<b>ROMSLIG:</b> Og med uvanlig friske farger i et lyst og lekkert interiør.
ROMSLIG: Og med uvanlig friske farger i et lyst og lekkert interiør. Foto: Ralph Binder/La Strada
Sist oppdatert

La Strada er et velkjent premium-merke vi primært forbinder med bybobilsegmentet. Siste tilskudd til stammen, er Nova EB på chassis fra Mercedes-Benz Sprinter.

Dette er ingen campinginnredet varebil. Med målene 699/215/299 centimeter er den betydelig større enn bybobilene, og faktisk La Stradas største modell noensinne. Den er registrert for totalvekt 4,1 tonn, så det holder altså ikke med førerkort for personbil. Nyttelasten er på drøye 700 kilo.

Nova EB har hva La Strada selv kaller en «GRP monocoque cabin». Karosseriet består av fiberforsterket støpt plast, og skal være særdeles sterkt og bestandig, absolutt vanntett og med gode isolasjonsegenskaper.

Vi kan garantere at ti centimeter ekstra bredde i forhold til bybobiler merkes! Dette gir for eksempel plass til en L-formet sofa, slik at man kan invitere inn et par venner. «EB» er et akronym for det tyske ordet for enkeltsenger, og flere soveplasser er det ikke. Dette er en bobil for to personer. Sengene måler for øvrig 189 x 80 centimeter.

<b>SJELDEN FUGL:</b> Høyreiste Nova EB er hverken vanlig bobil eller bybobil, og skiller seg definitivt ut.
SJELDEN FUGL: Høyreiste Nova EB er hverken vanlig bobil eller bybobil, og skiller seg definitivt ut. Foto: Ralph Binder/La Strada

Sprinter betyr diverse førerassistansesystemer, som autobrems, adaptiv cruisekontroll og sidevindsassistanse. Motormessig er det standard med 163 hk og bakhjulsdrift. Firehjulsdrift og automatkasse er ekstrautstyr, og kunder kan velge mellom hele 127 forskjellige møbelstoff i skinn eller tekstil.

BOBIL: Nyeste utgave av Vi Menn Bobil. Abonnerer du på Vi Menn, får du Vi Menn Bobil gratis.
BOBIL: Nyeste utgave av Vi Menn Bobil. Abonnerer du på Vi Menn, får du Vi Menn Bobil gratis.

I Tyskland er Nova EB priset til rundt 100 000 euro, men det er fort gjort å øke prisen betraktelig, blant annet ved å bestille lithiumbatteri, solcellepanel, Truma iNet, multimediepakke etc.

I Norge kan den neppe registreres for fire personer, men La Strada-forhandler Sør Caravan håper den kan godkjennes for tre.

Denne saken ble første gang publisert 20/03 2020, og sist oppdatert 17/03 2020.

Les også