Melania knauss i vi menn

Nakenmodellen som ble USAs førstekvinne

Historien om Askepott blekner i sammenligning med eventyret Melania Knauss. Hun skjøt gullgåsa da hun lot seg forføre av Donald Trump. Her er bildene fra den gang hun var Vi Menn-pike.

Pluss ikon
<b>HELMAX:</b> Melania poserte uten en tråd for det franske månedsmagasinet MAX i 1996.
HELMAX: Melania poserte uten en tråd for det franske månedsmagasinet MAX i 1996. Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert

Som fotomodell toppet Melania Trump karrieren med noen helt rå nakenbilder i bladet MAX i 1996 og en like naken fotoserie i herremagasinet GQ i 2000. Samme år var hun faktisk også å se i Sports Illustrated Swimsuit Issue – en utgave som regnes for noe av det mest prestisjefylte å havne i for en fotomodell – og året etter presenterte selveste Vi Menn henne på forsiden.

På bildet av henne i den nevnte badedraktutgaven står hun på ett ben og kysser en oppblåst spekkhugger, som artig nok også er i nøyaktig samme størrelse som Donald Trump – mannen som fem år senere skulle bli hennes ektemann.

Fasjonable og vanlige

Melania Knauss, som hun het den gang, gjorde en helt ok karriere som fotomodell, og Donald Trump har uttalt seg om hennes nakne fortid, i et intervju fra 2016, og i kjent beskjeden Trump-stil.

– Melania var en av de mest suksessfulle modellene, og hun gjorde en rekke covere for store blader. Bildene i MAX gjorde hun før jeg ble kjent med henne, men slike bilder er veldig fasjonable
og vanlige i Europa, sa han.

Veien til topps

Melania ble født i Nove Mesto i Slovenia i 1970 og vokste opp i en traurig boligblokk. Hun fyller altså 50 år den 26. april i år og kan feire dagen i sitt nåværende hjem, Det hvite hus, som er større enn hele boligblokka hun en gang bodde i.

Faren hennes jobbet i en sjap-
pe som solgte deler til biler og motorsykler og var også medlem av det lokale kommunistpartiet, noe som var vanlig på de kanter.

Melania så bra ut lenge før hun hadde sin første skoledag og gjorde sitt første modelloppdrag som femåring. Da hun fylte 18, signerte hun en modellkontrakt i motemetropolen Milano. Samtidig ville hun forsøke å få seg en utdannelse og gjøv løs på studier i arkitektur og design ved universitetet i Ljubljana.

Men den eneste arkitekturen hun skulle leve av, viste seg å være den hun puttet i to sko hver morgen – studiene ga hun opp etter ett år.

<b>FLOTT DAME:</b> Melania har blitt sammen-lignet med en annen presidentfrue, Jacqueline Kennedy, og da har du nådd toppen, kan du si. Bildet er fra 2005, året hun giftet seg med The Donald.
FLOTT DAME: Melania har blitt sammen-lignet med en annen presidentfrue, Jacqueline Kennedy, og da har du nådd toppen, kan du si. Bildet er fra 2005, året hun giftet seg med The Donald.

Flyttet til USA

I 1996 ble hun oppmuntret av Paolo Zampolli, som eide et modellbyrå, til å flytte til USA for å jobbe som modell på kontinentet der drømmer blir virkelighet, som det heter. Paolo var også kamerat med Donald Trump, og i september 1998 traff de to hverandre på et party.

Melania bodde i en liten leilighet på Manhattan. Hun ble sikkert imponert over den amerikanske forretningsmannen som inviterte henne hjem til vekselvis en penthouseleilighet på toppen av en skyskraper og det 180 rom store huset i Palm Beach, Florida.

Skilsmissepapirene mellom Donald og kone nummer to var ennå ikke underskrevet da han kastet seg over den langbente skjønnheten fra Slovenia. Ingen innvandrerskepsis å spore hos den fremtidige presidenten akkurat da.

HELMAX: Melania poserte uten en tråd for det franske månedsmagasinet MAX i 1996.
HELMAX: Melania poserte uten en tråd for det franske månedsmagasinet MAX i 1996. Foto: NTB Scanpix

Unødvendig å jobbe

To år senere, i 2000, fikk Melania innvilget amerikansk statsborgerskap, under et program som skulle begunstige immigranter med ekstraordinære egenskaper – uten at det sto noe sted at det inkluderte sjekke-egenskaper.

I 2005 ble Melania og Donald gift, og Billy Joel var leid inn for å synge «I Love You Just The Way You Are» på bryllupsfesten. Da hadde det for lengst vært unødvendig for Melania å jobbe foran kamera.

I 2010 lanserte hun både en egen smykkeserie, Melania Timepieces, og sin egen hudpleieserie, Melania Skin Care Collection. Det er utrolig hva en talentfull kvinne kan få til med de rette kontaktene.

Da hun ble USAs førstedame i 2017, måtte hun brått trekke seg ut av begge firmaene, det var visst ikke lov å kjøre en sånn kombi.

Spesiell førstedame

Melania har gjort seg bemerket som kona til The President of the United States of America. Hennes mest imponerende bidrag var da hun fikk presidenten til å endre mening i flyktningsaken og sørge for at flyktningbarn og deres mødre ble gjenforent.

Melania er kanskje mer enn noen annen den som våger å stå for egne meninger og fronte dem overfor ektemannen. Kred til henne for det, men skremmende for landet, vil noen mene.

– Jeg får alltid lov til å si hva jeg mener, men til sist så gjør han det han vil, har Melania sagt.

Like greit, det, det er jo han som er presidenten.

Hjertesak

<b>DEN FØLELSEN:</b> Når du er verdens mektigste mann og prøver å kysse kona di, og hun heller vil prate litt.
DEN FØLELSEN: Når du er verdens mektigste mann og prøver å kysse kona di, og hun heller vil prate litt. Foto: ntb scanpix

Mange har kritisert Melania for å virke sur og stivmasket i mange offentlige sammenhenger, men det har hun forklart med at hun aldri har klart å smile på kommando. Det er også blitt spekulert i at hun er fanget i ekteskapet mot sin vilje, og det er startet en kampanje på nettet som heter #freemelania.

Selv er hun frontkjemper i kampen mot netthets, men ikke den netthetsen mannen hennes bedriver. Nei, Melania kjemper mot netthets mot barn, hun.

Det er viktig å velge sine hjertesaker.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 18 2020

Denne saken ble første gang publisert 10/04 2020, og sist oppdatert 02/02 2021.

Les også