Test: Optimus Terra Xpress HE Cooking Pot

Effektiv turkjele

Vi har testet turkjelen Terra Xpress, som lover raskere koketid, har lav vekt og skal tåle hard bruk.

<b>EFFEKTIV:</b> En varmeveksler på kjelens underside, gjør at koketiden skal reduseres med 20 prosent ifølge produsenten.
EFFEKTIV: En varmeveksler på kjelens underside, gjør at koketiden skal reduseres med 20 prosent ifølge produsenten. Foto: John Arne Tungen
Sist oppdatert

Høy effekt på brenneren hjelper ikke om du ikke får overført energien fra flammene til det som skal varmes opp.

LES OGSÅ: Sjekk ut Villmarkslivs nye podkast

Terra Xpress er spesialtilpasset til å brukes på brenner med åpen flamme. På undersiden er kjelen utstyrt med Optimus sin egen varmeveksler, Optimus Heat Exchange-system, som skal redusere koketiden med minimum 20 %. Non-stick belegg på innsiden gjør at det du varmer opp ikke setter seg så raskt fast. Lokket er av Tritan som er et plastmaterie uten BPA og som er lett samtidig som det tåler hard bruk.

Lokket har en praktisk hendel av plast som gjør det lett å legge på eller løfte av lokket uten at en brenner seg. Bøylene på selve kjelen er også kledd med plast slik at disse ikke blir for varme. Denne bruken av plast og varmeveksler gir både lav vekt, effektiv oppvarming og gir en behagelig og sikker bruk, men gjør samtidig at bålbruk er så godt som uaktuelt.

Under transport hadde vi et tørkepapir i bunnen for å beskytte belegget og la både brenner, skuresvamp, vindskjerm i aluminium, fyrstikker og bestikk ned i kjelen. Et eget nett følger med for å holde lokket på kjelen på plass under transport. Alt i alt en effektiv og lett kjele i passende størrelse til bruk sammen med turbrennere.

GRATIS NYHETSBREV: Få flere slike saker rett til innboksen din. Meld deg på nå!

Produkt: Optimus Terra Xpress HE Cooking Pot

Leverandør: nordicoutdoor.no

Pris: 599 kroner

Vekt: 377 gram

Materiale kjele: hardanodisert aluminium

Materiale lokk: transparent Tritan

Volum: 1,75 L

PLUSS: Effektiv, lett, praktisk

MINUS: Ikke til bålbruk

Karakter: 8 av 10

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2020, og sist oppdatert 17/09 2020.

Les også