Nøtteknekker

Fem gåter det nesten er flaut å ikke kunne løse

Tar du det på strak arm.

Med ett enkelt grep kan annethvert glass være fullt og tomt.
Med ett enkelt grep kan annethvert glass være fullt og tomt.
Publisert

1. Du har seks glass, som på bildet over, der de tre første er fulle, og de tre siste tomme. Flytt ett av glassene for å sørge for at annethvert glass er fullt og tomt.

2. I tiende etasje bor det en mann. Hver dag tar han heisen ned for å gå til jobb. Når han kommer tilbake tar han derimot bare heisen til 7. etasje. Til tross for at han hater å gå i trapper, så rusler han opp de siste etasjene. Hvorfor gjør han dette hver dag?

3. En kvinne dør og kommer til himmelen. Der møtte hun tusenvis av andre mennesker, og til sin store overraskelse så hun at alle var nakne og så ut som om de var tidlig i 20-årene. Hun så seg rundt for å se om det var noen hun kjente. Så oppdaget hun et par som han umiddelbart så at var Adam og Eva. Hvordan kunne hun vite det?

4. Politiet har fått et tips om en mulig morder. De vet ikke hvordan han ser ut, men de vet at han heter Jon og at han er inni et bestemt hus. Når politiet raider huset finner de en snekker, lastebilsjåfør, mekaniker og en brannmann som spiller poker. Uten å nøle eller snakke sammen, pågriper de brannmannen. Hvordan kan de vite at det var rett person?

5. Er det lovlig for en mann å gifte seg med sin enkes søster?

Kjenner du noen du tror ikke klarer alle oppgavene?

PS! Er du usikker på om du har kommet til korrekt løsning? Her er fasiten!

Denne saken ble første gang publisert 08/05 2015.

Les også