Valentine's Day

Slik kjøper du undertøy til dama

Både jenter og gutter kan glede seg over denne gaven.

Publisert

anuar er over, mens februar har nettopp meldt sin ankomst. Med februar kommer også dagen mange menn i Norge og resten av verden frykter mest, nemlig Valentine's dag, eller alle hjerters dag om du vil.

Dagen for kjærlighet, blomster og sjokolade legger et enormt press på menn for å komme opp med en grandios, romantisk handling for å vise at du er mer enn bare en øldrikkende, pizzaspisende sofagris.

Ekstra bittert er det kanskje for norske menn å bli påtvunget denne dagen, ettersom den originalt ikke har rot i norske tradisjoner.

Men med så mange situasjoner for menn i et parforhold, er avgjørelsen om det skal feires alle hjerters dag eller ikke, opp til deg.

Så dersom restauranten er reservert og den romantiske handlingen planlagt, mangler det kanskje bare en gave for å gjøre kvelden komplett.

Hvorfor ikke kline til med gaven som kan bli en suksess både for deg og henne?

Sexy undertøy

Ifølge Marith Holmgren Sander i undertøysbutikken Det Lille Under... i Paléet i Oslo, er det nemlig aldri feil å kjøpe noe fint undertøy til kjæresten.

- Selv om et sett undertøy kanskje koster det samme som fire sett hos mange av de store kjedebutikkene, kan jeg garantere deg at kjæresten vil bli veldig glad. De fleste jenter setter pris på undertøy av litt ordentlig kvalitet, ikke minst dersom de må bytte det. Da er jo ofte utvalget litt annerledes og da finner de garantert noe de liker. Det er jo en veldig fin gave som holder, og det er jo bra for parforholdet, forteller Marith.

Fire par tennissokker fra Esso og en truse fra Sloggi er altså ikke helt i alle hjerters dag-gaten. Så hva må man huske på for at gaven skal bli en suksess?

- Det viktigste er å sørge for at undertøyet er mulig å bytte, dersom det skulle vise seg å være feil. Sørg derfor for at trusen er forseglet. BH'en får man ofte byttet uansett, men dobbeltsjekk.

- Tips to er å notere seg riktig størrelse på BH'en til kjæresten. Gå i skuffer eller skap og skriv ned alt som står på lappen. Se etter centimetermålene som står på lappen i BH'en. Man skiller nemlig mellom forskjellige størrelser, og det hele går på centimeter under bysten. Blant annet er det forskjell på fransk størrelse og «norsk» størrelse, forklarer Sander.

Hvor sexy?

Sander har over 18 års erfaring fra undertøysbransjen og forteller at det de siste årene har blitt mye mer vanlig for menn å kjøpe undertøy til kjæresten. Flere ser ut til å være godt forberedt både når det kommer til størrelse og stil.

- De fleste har vel sett kjæresten både med og uten undertøy, så de har vel en idé om hva partneren liker. Mye blonder, lite blonder, hofteholder, strømpebukse og så videre. Har man vært lenge sammen, er det kanskje lettere å vite hva partneren liker. Er man nyforelsket, kan det selvfølgelig være vanskelig. Gå derfor et sted du kan få god hjelp. Vi spør og graver til vi finner noe som faller i smak.

Pinlige øyeblikk er det altså få av, skal vi tro eksperten, men hvor høyt burde man legge seg på sexy-skalaen når man er på undertøysjakt? Fransk åpning og spisbart undertøy er kanskje ikke helt det store i et ferskt forhold?

- Det kommer helt an på forholdet og anledningen. Skal man ha noe på kanten og moro for anledningen, kan man jo ta en titt innom Kondomeriet. Faktisk så er det ofte slik at menn og kvinner liker forskjellig undertøy. Husk bare at det er aldri feil å kjøpe undertøy, og i alle mine år er det aldri noen kvinner som har kommet inn for å klage på at gaven var fint undertøy, avslutter Sander.

Victoria's Secret

Dette har selvfølgelig undertøyskjeden Victoria's Secret tenkt på, og kommet opp med gaven som kan glede både han og henne.

Undertøyskjeden har nemlig lansert sin egen Valentine's-kolleksjon, og ved hjelp av modeller som Adrian Lima, Candice Swanepoel, Behati Prinsloo og Karli Kloss, ser det ut som det kan bli en hit.

Og til alle gutter der ute som nå trekker på skuldrene og huffer seg over å måtte feire Valentine's Day. Husk at det ikke er lenge til 14. mars.

Denne saken ble første gang publisert 04/02 2014.

Les også