Ditt sexliv

Dette enkle trikset er nøkkelen til bedre sex

Enklere blir det ikke.

MER SØVN: Ny forskning hevder at én time mer søvn i døgnet kan være nok til å bedre sexlivet.
MER SØVN: Ny forskning hevder at én time mer søvn i døgnet kan være nok til å bedre sexlivet. Foto: Monkey Business Images (Colourbox/Illustrasjonbilde)
Publisert

Dagens magasiner og aviser skal gang på gang fortelle deg de enkel triksene til et bedre sexliv (ja, vi forstår ironien av denne artikkelen). Nå ser det derimot ut som forskere har funnet nøkkelen til et bedre sexliv - mer søvn (spesielt dersom du er kvinne).

En undersøkelse utført av forskere ved University of Michigan Sleep and Circadian Research Laboratory i USA oppdaget at kvinner som får én time ekstra med søvn i løpet av natten har en økt sexlyst og mer sex mer partneren, skriver Independent.

171 kvinner deltok i undersøkelsen og ble observert i to uker. Kvinnene svarte blant annet på spørreskjemaer hver dag, og måtte svare på hvor mye søvn de fikk, søvnkvalitet, hvor opphisset de følte seg og om de hadde hatt seksuell aktivitet de siste 24 timene.

Forskerne oppdaget at kvinnene som var i et fast forhold og sov én time mer hvert døgn, hadde høyere sexlyst og 14 prosent mer sjanse for å ha sex med kjæresten dagen derpå.

- Vår studie viser at en god natts søvn er viktig for å ha et sunt sexliv og opphisselse hos kvinner, selv om de er både mental og medisinsk friske, sier David Kalmbach, en av forskerne som har utført undersøkelsen, til nettsiden WebMD.

Kalmbach mener at personer for personer som sliter med sexlysten kan mer søvn være løsningen.

- Jeg mener at undersøkelsen indikerer at det er viktig å se på søvnkvaliteten hos kvinner som sliter med sexlivet. Dårlig søvn kan føre til et dårligere sexliv, mener legen.

Tidligere studier på samme emnet indikerer også at lite søvn kan påvirke hormonnivåene i kroppen, som igjen kan tære på sexlysten. Kalmbach legger til at det har vært for lite forskning på området til å trekke en endelig konklusjon.

Studien er blitt publisert i Journal Of Sexual Medicine.

(Kilder: Independent, WebMD)

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2015.

Les også