Slik skjønte de at vennskapet var over

- Hun var verdens minst sympatiske venninne.

Ikke alle vennskap varer evig, dessverre. Vi har samlet sammen åtte historier om vennskap som tok slutt. 
Ikke alle vennskap varer evig, dessverre. Vi har samlet sammen åtte historier om vennskap som tok slutt.  Foto: Istock
Publisert

Gutter kommer og går, men bestevenninnen din er for evig... ikke sant? Vel, ikke alltid.

Tenk nå. Hvilken hendelse var det som fikk deg til å innse at du og din aller beste venninne kanskje ikke var ment for å være bestevenner for alltid likevel? 

Fra ung alder får vi lære verdien av gode, sunne vennskap. Likevel kan omfattende, ødeleggende hendelser destruere denne typen forhold for godt. 

Les også: Ny studie: I denne alderen begynner du å miste venner

Inspirert av en tråd på Reddit, har vi samlet åtte vonde historier om hvordan man gikk fra å være venner for livet til å være ok med å leve uten hverandre.

1. «Verdens mest usympatiske venninne»

- Jeg var der for min bestevenninne da hun mistet hunden sin. Hun hadde selvfølgelig min støtte og min sympati. Et par måneder senere fortalte jeg henne at bestefaren min hadde dessverre gått bort. Til min store overraskelse, fikk jeg tidenes mest usympatiske reaksjon. "Ja, altså... er ikke så mye man kan gjøre med det", sa hun. Det var da jeg innså at jeg ikke ville ha en slik person i livet mitt.

- Heather, Facebook (Buzzfeed)

2. «Alt mellom oss ble til en konkurranse»

- Hun var en narsissist som gjorde alt mellom oss til en konkurranse. Eneste grunnen til at jeg klamret fast til det vennskapet var fordi hun lo av alle spøkene mine og det føltes bra. Det tok meg en liten stund å komme meg ut av den "boblen" og forstå hvordan hun var, men nå er livet ganske bra.

- Zugzwangiscorrect, Reddit

3. «Hun ble giftig for vennskapet vårt»

Hun ble for giftig for vennskapet vårt. Hun spurte om penger som jeg visste jeg aldri kom til å få tilbake. Dersom jeg ikke kunne henge sammen med henne og måtte jobbe, ble hun forbanna over meg. Da mente hun at jeg prioriterte henne bort for å andre, men - jeg må jo jobbe, liksom! Etter hvert prøvde hun å sabotere forholdet mellom meg og kjæresten min slik at vi kunne være mer sammen. Det ble skummelt og slitsomt. I ny og ne prøver hun fortsatt å ta kontakt med meg.

- Deleted, Reddit

Les også: 10 tegn på at du har en sykt bra bestevenn

4. «Jeg er så mye lykkeligere nå»

- Han bestemte seg for at kjærestens meninger om meg var langt mer viktige enn hans egen oppfatning av meg. Det var da jeg innså at han var en komplett idiot og at dette ikke var noen jeg ønsket å ha videre i livet mitt. Nå er jeg så mye lykkeligere.

- Dafreshprint, Reddit

5. «Hun var var tørst på andres oppmerksomhet»

- Hun brukte mine personlige problemer som hennes egne slik at hun kunne få oppmerksomhet fra andre folk, spesielt gutter som hun datet.

- Deleted, reddit

6. «Hun var en lystløgner»

- Jeg fant ut at hun var en lystløgner. Hun kunne lyve om alt og ingenting. Fra hva hun hadde spist til lunsj, til at besteforeldrene lå og var døende. Jeg lånte henne også en god del penger til de tidene som påstod hun hadde det vanskelig, men jeg fant ut at hun brukte alt på uvesentlige ting.

- Hellobeau, Reddit

7. «Han fortalte alle at han skulle ligge med eksen min i begravelsen til vennen min»

- Jeg var i begravelsen til en god venn av meg, som dessverre døde i en bilulykke. En annen venn av meg kom i begravelsen fullstendig fjern og var upassende under hele begravelsen. Han lo under talene, inviterte en gjeng med folk ingen av oss kjente til arrangementet etterpå og var bare en dust. For å gjøre det verre, slo han meg hardt i skulderen og skrek høyt at han skulle ligge med ekskjæresten min.

- Han var en av mine nærmeste venner da, men måtte "gjøre det slutt" etter den hendelsen.

- Aquariun, Reddit

8. «Dette er en straff fra Gud»

- Jeg fikk en datter som fikk en genetisk sykdom som var ekstremt syk da hun ble født. Dette kom som et sjokk for absolutt alle fordi vi ikke skjønte hvor ille denne sykdommen var. Mens vi bearbeidet denne livsendringen mente min eksvenninne at "dette var en straff fra Gud for min tidligere synder."

Assamperstamptitties, Reddit

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2018.

Les også