Sandra Lyng bryter med spillgigant

Sier opp avtalen med Folkeautomaten.

Artist og blogger Sandra Lyng kommer ikke til å fornye samarbeidet med Folkeautomaten.
Artist og blogger Sandra Lyng kommer ikke til å fornye samarbeidet med Folkeautomaten. Foto: Guro Holmene (NA Bilder)
Publisert

(SIDE2):– Sandra har funnet ut at hvis det er en eneste person som blir spillavhengig av disse reklamene så er det ikke verdt det. Derfor fortsetter vi ikke samarbeidet med Folkeautomaten, sier Erland Bakke til VG onsdag.

Forrige uke ble det kjent at Lotteritilsynet vil stoppe utenlandske spillselskaper som markedsfører seg i Norge. De er sterkt kritiske til bruken av kjendiser og bloggere til markedsføring. Blant såkalte ambassadører er blant andre fotballspiller John Carew, artist Sandra Lyng Haugen, Tone Damli og programleder Triana Iglesias ansikt utad for henholdsvis ComeOn, Vegas Casino, Folkeautomaten og Betsson.

En av dem som nå revurderer avtalen sin er altså artist og blogger Sandra Lyng. Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av risiko for spillavhengighet og en rapport fra Universitetet i Bergen, gjort på vegne av Lotteritilsynet. Den viser at unge lar seg påvirke av spillreklame, og at risiko- og problemspillere bruker mer penger og spiller med høyere risiko som følge av reklame.

– Vi har sett gjennom rapporten, og selv om den ikke er helt konkluderende tar vi inntil videre ett steg til siden. Sandra ønsker ikke være tilknyttet spillselskap nå, sier Bakke til VG.

Artisten kommer ikke til å fornye samarbeidet med Folkeautomaten, og ønsker i tillegg å bryte med selskapet før kontrakten utløper.

Ny singel

I disse dager har Sandra fullt fokus på musikken, og slipper fredag den nye singelen «Blue».

«Orginalen Blue kom sommeren 1999. Det året følte jeg meg ofte alene og livet var ikke enkelt. Men denne sangen fikk meg til å smile og danse for meg selv. Blue (dabadi) var en partylåt, men for meg lå det noe i det ordet "BLUE". Blåmandag, Blues, BLÅTT - vondt og vakkert. Jeg ville bruke referanser fra den låta i denne sangen som en "throwback", en påminnelse til det året livet var tøft men ble bedre!» skriver hun på bloggen sin.

Denne saken ble første gang publisert 15/06 2016.

Les også