9 yogaøvelser for ansiktet

Skal kunne minimere rynker, og gi avspenning mot hodepine.

Publisert

(VIXEN): Trening og avspenning av ansiktet er en stor trend.

Få tipsene til faceyogaen du kan gjøre hjemme, på trikken eller på kontoret fra treningsguru Monica Øien her.

Yogabølgen, med alle sine varianter, har for lengst skylt inn over landet. Men har du hørt om ansiktsyoga?

Vi tok en prat med pilatinstruktør og medeier av Pilates Room, Monica Øien om sommerens hotteste trend.

Hva er egentlig ansiktsyoga?

- «Body and mind workout» er mer trendy enn noensinne. Slik som yoga og pilates der man kobler hodet og hjertet på for å bevisstgjøre hva og hvordan man skal trene. Ansiktet er en ofte glemt kroppsdel, men det trenger også trening. Faceyoga er rett og slett trening og avspenning for ansiktet.

Hvorfor bør vi gjøre ansiktsyoga?

- Under ansiktet finnes det 24 muskler som vi bruker for å lage forskjellige uttrykk, alt fra sinne, til glede, overraskelse, og lignende. Når vi i livet uttrykker forskjellige følelser skaper vi også en signatur i ansiktet vårt. Dine unike uttrykk som møter verden hver eneste dag. Ved å gjøre ansiktsyoga stimulerer du muskler og sirkulasjon som igjen bidrar til å bevare de uttrykene du har skapt.

Og hvor ofte?

- Det tar bare noen få minutter og du kan praktisere ansiktsyoga hvor som helst, på morgenen på badet, på trikken, på kontoret, hjemme, på sengekanten, det anbefales å gjøre noen av øvelsene hver dag. Kanskje rekker du bare en i dag, men så kan du velge en annen imorgen.

Har du lyst til å prøve ansiktsyoga? Her er noen av øvelsene du bør du kunne:

1. “Svelge” tungen.
Tuppen av tungen krøller du bak i halsen, og pust gjennom nesen. Det får hjertet til å slå litt fortere og aktiverer musklene i halsen.

2. Mys med øynene samtidig som du presser øynene vidåpne. Denne øvelsen aktiverer muskulatur rundt øynene.

3. For halsen.
Bøy hodet lett bakover som om du skulle se opp på himmelen, hold munnen lukket. Nå kjenner du en strekk på halsen, lag så en kyssemunn og hold i ti sekunder før du kysser opp i luften og slipper opp. Gjenta denne øvelsen 1-3 ganger.

4. Se fra side til side uten å bevege hodet.
Det er en organisk bevegelse. Se rett frem, og flytt blikket så langt du kan fra venstre til høyre. Gjenta øvelsen fem til åtte ganger. Gjør deretter det samme ved å se opp og ned, hele veien uten å bevege hodet. Til slutt sirkler du øyeeplet i ring, tre ganger hver vei.

5. Bihuleredningen.
Hold hendene foran ansiktet med fingrene opp mot taket, og håndflatene innover. Bruk fingertuppene og tapp små bevegelser i bihuleområde under øynene i en båtsirkel frem og tilbake. Deretter drar du fingrene over kinnbenet ved nesen og opp til tinningen. Gjenta fire til fem ganger. Bruk så tomlene, og gi deg selv et lett trykk der øyebrynene starter ved nesen, hold presset til du kjenner at trykket roer seg.

6. Åpne munnen og masser deg selv med hendene i kjevebenet, lag små sirkler med fingrene. Etter ti sekunder strekker du ut tungen og fortsetter å massere.

7. Løft øyevippene, se opp i taket og løft brynene. Hold her oppe, og lukk øynene samtidig som du holder, slik at du oppnår en god strekk i øyelokkene. Hold her i ti til 15 sekunder og slipp sakte opp både bryn og vipper

8. Ansiktstretch.
Fyll hele innsiden av munnen med luft ved å presse leppene sammen og blåse ut. Hold statisk i ti til 20 sekunder, og slipp.

9. Som en avslutning på yogatreningen for ansiktet kan du forsøke å spenne av og slippe ”kontrollen” i ansiktet. Fokuser på alle delene av ansiktet, pannen, tinningen, nesen, luften som strømmer ut og inn av nese, munn, kjeven, kinn, haken og så videre. Nå vil du være helt avspent og ansiktet ditt vil falle litt. Nå kan du se hvordan du vil eldes i ansiktet.

Les flere saken fra Vixen her.

Denne saken ble første gang publisert 29/08 2014.

Les også