10 spiselige skjønnhetstips

Sjekk hvilke matvarer som gir finere hud og hår.

SPIS DEG VAKKER: Kostholdet kan gjøre mye for hud og hår.
SPIS DEG VAKKER: Kostholdet kan gjøre mye for hud og hår. Foto: Anthea Simms/Bulls
Publisert

(SIDE2):  Det finnes mye sunt som er godt! Matvarene under er spesielt gunstige for huden og håret ditt.

1) Chia-frø

Chia-frø er supert for huden din, og har et høyt, naturlig innhold av Omega-3, kalsium og jern. Mange kostholdseksperter refererer til frøet «som et lite mirakel». Der er særlig håret ditt som vil kunne nye godt av chia-frøets egenskaper, da det inneholder flere næringsstoffer som styrker håret som blant annet antioksidanter, vitaminer, omega-3-fettsyrer og mineraler som alle kan bidra til sterkt og skinnende hår.

2) Avokado

Avokado er naturlig supermat. Dette er en fet frukt som er perfekt som pålegg, i salater, som middagstilbehør, som dipp og smoothies. Den smaker fantastisk godt, og er proppfull av sunne fettsyrer og antioksidanter. Avokado er også supert til en hjemmelaget ansiktsmaske. Bland en avokado med en spiseskje honning, smør på huden og la masken virke i cirka 10 minutter, før du skyller godt med lunkent vann.

Spis så mye avokado du bare orker.
Spis så mye avokado du bare orker. Foto: Bulls

3) Egg

Egg smaker godt! Det er selvsagt den beste grunnen til å spise egg. Men i tillegg til smaken har egg andre fordeler også. De inneholder blant annet B-vitaminer som er bra for håret, og kan bidra til å gjøre det sunnere og blankere. Pisker du en eggehvite sammen med noen dråper sitron får du også en fin ansiktsmaske mot fet hud.

Foto: Bulls

4) Nøtter

Det er så mange grunner til å spise nøtter at vi nesten ikke vet hvor vi skal begynne. Og ikke minst finnes det så utrolig mange ulike typer nøtter.

Mandler inneholder mye vitamin B og E, som er bra for hud og hår, blant annet. I tillegg er de gode kilder til magnesium, sink, fosfor og jern.

Valnøtter er først og fremst en fin kilde til omega-3-fettsyrer, så om du ikke spiser fet fisk, kan valnøtter være smart å snacke på. I tillegg inneholder de mye antioksidanter.

Pistasjenøtter har høyt innhold av kalium og vitamin B6.

Peanøtter er egentlig ikke nøtter, men en liten belgfrukt. Uansett, klassikeren inneholder mye niacin og folat. I tillegg inneholder de en del protein.

Hasselnøtter er rike på vitamin E, folat og fiber.

5) Laks

For å få sunn og frisk hodebunn er det viktig å få i seg nok omega-3. Fet fisk som for eksempel laks er i så måte helt ypperlig. I tillegg er laks en god kilde til blant annet viktige vitaminer som D-vitamin og B12.

Foto: Bulls

6) Sjøgress

Kalde hender og føtter? Tørr hud? Virker håret tynt og livløst? Da kan det hende du mangler jod. Og en av de beste kildene til jod er sjøgress. Jod er viktig for skjoldbruskkjertelen, og jod inngår også i store deler cellene og bidrar til å regulere cellenes funksjon og opptak av næringsstoffer, samt drenering av lymfesystemet og utskillelse av giftstoffer.

7) Sitronvann

Sitronvann blir sett på som en liten mirakelkur for huden. Det kan bidra til bedre fordøyelse, virker rensende på kroppen, du får i deg C-vitaminer - og du kan oppleve at huden blir mindre tørr og får en fin glød ved å drikke sitronvann. Mange sverger til å starte dagen med saften fra en halv sitron i en halv liter lunkent vann.

Foto: Bulls

8) Spinat

De grønne spinatbladene er rike på vitamin E, jern, magnesium, fiber, vitamin A, vitamin C og en haug næringsstoffer til. Spinat er også rik på antioksidanter, og er supert i salater, supper eller som smoothie.

9) Maca

Vi kan godt innrømme at vi ikke vet så mye om såkalt supermat, og vi hadde egentlig ikke hørt om maca før. Men denne lille rotgrønnsaken skal visstnok være en energibombe av de sjeldne, og hevdes å ha anti-age-effekt på huden. I tillegg skal den være bra for libidoen både hos menn og kvinner.

10) Agurk

Agurken har høyt innhold av vann, den smaker godt, har nesten ingen kalorier og avkjølte agurkskiver kan legges over øynene å redusere hovenhet. Nam!

Foto: Bulls

Kilde: Allwomenstalk.com

Denne saken ble første gang publisert 25/12 2014.

Les også