Årets dårligste plate

Det er kanskje tidlig å si i februar, men verre enn dette kan det ikke bli. Derfor har vi fylt ut en ordentlig anmeldelse.

Foto: Montasje/agestennilsen.com/politiet
Publisert

Åge Sten Nilsen
Glamuniton
Universal

Wig Wams vokalist og tv-programleder Åge Sten Nilsen er her med det som faktisk er hans tredje soloalbum (selv om det første og det andre egentlig er det samme).

Platen er produsert av Christian Ingebritsen og er gitt ut på det store plateselskapet Universal. Det burde sikkert vært i hvert fall noe som skulle tilsi en viss kvalitet.

//LES MER OM MUSIKK HER//

Det er det ikke. Glamunition er muligens et forsøk på glamrock, men selv om vi utvider det begrepet til å inkludere alt fra Kiss gjennom Slade, T. Rex, Sweet (som ga navnet Wig Wam), Alice Cooper og nyere band som Mötley Crüe og Poison er det vanskelig å si at Åge Sten Nilsens verk har noe i nærheten å gjøre.

Hadde man valgt å kalle det rock opera, slik Marvin Lee Aday (Meat Loaf) lager så kanskje. Selvfølgelig med to store unntak: Stemmeprakten til Åge og til Marvin, samt tekstene. Der Meat Loaf ofte er svært morsom og underfundig skal du lete lenge etter noe å tolke i tekstlinjer som dette:

«Those legs
Those lips
I oughta be around your fingertips
That chest
That ass
You got the look I'd be crazy to pass.»

Foto: Politiet

Likevel, Åge skal ha for at han står på og er positiv. Det blir bare ikke godt nok musikalsk eller sangmessig på en plate som både er for overprodusert til å være skikkelig glamrock og for lite polert til å være noe som sitter i øret. Det hele minner litt om de skiløperne som stiller opp i OL fra litt rare land og kommer i mål omtrent en time etter premieutdelingen. De er positive og står på, men særlig gode skiløpere er de ikke.

Gjesten best
Platens beste spor er Ronni Le Tekrøs «Two Friends and a Bottle of Wine.» Mest av alt fordi Elg er med på gjestevokal.

Beklager, Åge - vi har ingenting imot deg verken som programleder eller noe annet, men dette kan vi ikke be noen bruke et eneste rødt øre på. Vi håper også at ingen noensinne får seg til å spille dette på radio i tilfelle vi skulle høre på kanalen (ja, vi snakker til deg Håkon Moslet - du kan jo finne på det meste). Derfor fant vi ut at det sikreste var å fylle ut en ordentlig anmeldelse som vi kan holde klar. Sånn i tilfelle.

Vi vet også at du ikke bryr deg om hva vi sier - men dette er dårlig, veldig dårlig Åge. Beklager.

PS! Hvis du er stor Wig Wam-fan så la oss bare si det slik: Tenk deg Wig Wam kokt på tynn Christian Ingebritsen-suppe.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Denne saken ble første gang publisert 10/02 2009.

Les også