Kvinner om peniser

Penisstørrelse: Er det lengden eller tykkelsen som er viktigst?

726 kvinner er klar i sin tale. Det er ikke lengden som er viktigst.

PENISSTØRRELSE: To undersøkelser med til sammen 726 seksuelt aktive kvinner tyder på at i den grad kvinner er opptatt av penisstørrelse, så er det tykkelsen som er viktigst - ikke lengden.
PENISSTØRRELSE: To undersøkelser med til sammen 726 seksuelt aktive kvinner tyder på at i den grad kvinner er opptatt av penisstørrelse, så er det tykkelsen som er viktigst - ikke lengden.
Sist oppdatert

Sosialpsykolog Justin J. Lehmiller skriver den populære bloggen Sex & Psychology. Et tilsynelatende utømmelig tema er menns penisstørrelse og – kanskje viktigere – hva kvinner synes om størrelsen.

Til tross for tusenvis av vitenskapelige undersøkelser som viser at de aller fleste menn ikke har noe å bekymre seg for, settes det stadig i gang nye tester og undersøkelser.

Felles for de fleste er at de fokuserer på lengde.

726 kvinner: Tykkelse er viktigst

Det synes Lehmiller er underlig. De få undersøkelsene som tar hensyn til omkretsen, viser at i den grad kvinner er opptatt av størrelsen, så er det tykkelsen som veier tyngst.

I en undersøkelse fra 2002 spurte nederlandske forskere 170 seksuelt aktive kvinner som deres preferanser når det gjaldt penisstørrelse. Svarene fordelte seg slik:


PenislengdePenistykkelse
Svært viktigUnder 1%2%
Viktig20%31%
Uviktig55%49%
Svært uviktig22%18

Tabellen viser at de aller fleste kvinner mener størrelsen på penis er uviktig. Men blant kvinnene som mener at størrelsen teller, så teller altså tykkelsen mer enn lengden.

I en tilsvarende studie fra 2006 med 556 seksuelt aktive kvinner viste det seg at tykkelsen på penis fikk høyere viktighet jo mer erfarne kvinnene var.

– Disse to studiene forteller at noen kvinner er opptatt av lengden på penis, men at flere er opptatt av tykkelsen, skriver psykologen i en artikkel for Playboy.

Et spørsmål som gjenstår er hvorfor?

Siden kvinnens vagina i snitt er kortere enn lengden på penis, og de fleste peniser dermed er mer enn lange nok for kvinner, lener Lehmiller seg mer mot følgende forklaring:

– Det har sannsynligvis med det faktum å gjøre at kvinner har langt flere nerveendinger rundt inngangen til vagina enn de har langt inne. En tykkere penis kan derfor være å foretrekke fordi den enkelt og greit tilbyr mer stimuli inkludert noe stimuli av klitoris, skriver Lehmiller.

Les også(+): Sjekk hvilken stilling som passer deg best

Gjennomsnittlig penisstørrelse

Hvor tykk bør den så være, lurer du på?

15.000 menn i alderen 17 til 91 år fra Europa, USA, Asia og Afrika har latt seg måle nedentil. Resultatet fra det som skal være historiens største undersøkelse er klart:

Erigert: 13,12 cm lang og 11,66 cm rundt skaftet.

Slapp: 9,16 cm lang og 9,31 cm rundt skaftet.

Ifølge studien er det under tre prosent av verdens befolkning som har en unormal stor eller liten penis.

Damer, er lengde eller omkrets på penis viktigst?

Dette er også et hyppig diskutert tema i Kvinneguidens forum for seksualitet.

Damer, er lengde eller omkrets på penis viktigst? spørres det i en av trådene.

«En lang og tynn gjør vondt fordi den bunner lett», skriver en anonym bruker.

«En altfor tykk gjør også vondt (følelsen av å revne)», skriver hun videre.

«Så en mellomting passer fint.»

Les også(+): Gladnyhet til menn med liten penis

Forskerne fant for øvrig ingen sammenheng mellom skostørrelse og penisstørrelse.

Heller ikke var rase en indikator for utstyrets størrelse.


(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 14/05 2016, og sist oppdatert 06/12 2021.

Les også