Musikk

Dette er de mest spilte kjærlighets-låtene på valentinsdagen

Lurer du på hvilke låter valentin-spillelista di bør inneholde? Følg med nå! Spotify deler de aller mest populære låtene.

HVA HØRER DU PÅ? I anledning valentinsdagen?
HVA HØRER DU PÅ? I anledning valentinsdagen? Foto: Matthew Roharik / Getty Images
Sist oppdatert

Tidligere har vi skrevet om låtene folk flest tror funker for å booste sexlysten, og hvilke låter nordmenn hører mest på i utdrikningslag.

Nå skal vi dykke dypere i hva du kan sette på om du planlegger vise din kjærlighet til en spesielt utvalgt, med utgangspunkt i de aller mest populære kjærlighetslåtene der ute.

I anledning valentinsdagen 14. februar, har streamingtjenesten Spotify utarbeidet en liste over de mest populære kjærlighetslåtene på denne dagen, ut fra hvor mange ganger de blir spilt.

Helt på toppen - kanskje ikke så overraskende med tanke på de siste årenes enorme rotasjon på akkurat denne låten, finner vi John Legends «All of Me» fra 2013.

1,1 millarder streams

Låten har nå 1,1 milliarder streams totalt siden låtslippet, og er lagt til i aller flest kjærlighetsrelaterte spillelister.

En liten funfact er også at hvert år rundt valentinsdagen har låten en 50 prosent økning i antall streams, og i 2018 hadde låten en økning på hele 85 prosent på akkurat denne dagen. Totalt ligger låten i 29 millioner spillelister verden over.

Ifølge streamingtjenesten er låten en hit blant både kvinner og menn, i spillelister som har ordet «Valentine's Day» i tittelen.

Her er topplista over mest populære valentinslåter:

1. «All of Me» av John Legend

2. «Thinking out Loud» av Ed Sheeran

3. «Just the Way You Are» av Bruno Mars

4. «I Will Always Love You»

5. «Can't Help Falling in Love»

6. «My Girl» av The Temptations

7. «Make You Feel My Love» av Adele

8. «Perfect» av Ed Sheeran

9. «I Don't Want to Miss a Thing - From "Armageddon"» av Aerosmith

10. «I'm Yours» av Jason Mraz

INSPIRASJONEN: Chrissy Teigen skal være inspirasjonen bak verdens mest strømmede kjærlighetslåt på valentinsdagen - John Legends «All fo Me». He er paret fotografert på Vanity Fairs Oscar-fest.
INSPIRASJONEN: Chrissy Teigen skal være inspirasjonen bak verdens mest strømmede kjærlighetslåt på valentinsdagen - John Legends «All fo Me». He er paret fotografert på Vanity Fairs Oscar-fest. Foto: AP / Evan Agostini

En kjærlighetserklæring

Nr. 1-hitmakeren sier selv i en pressemelding at låtens suksess fortsetter å forbløffe ham og at han er beæret over å ha skapt noe som har betydd noe for mange.

– Jeg skrev denne sangen for å utrykke hva jeg følte for kvinnen jeg elsker, da vi var vi var i ferd med å forplikte oss til resten av livet sammen. Men, ofte er de beste sangene i stand til å utrykke noe som er universelt og føles personlig for flere. Jeg er takknemlig for å vite at fans over hele verden har gjort låten til sin egen.

Han sier selv at kona Chrissy Teigen tar «all æren» for låten i et intervju med Billboard.

Teigen selv, som i tillegg til å være forfatter og modell, er kjent for å være en ekte moroklump i sosiale medier, skrev denne tweeten i forbindelse med Grammy-nominasjonsrundene i 2014:

Foto: Screenshot / Twitter

Denne saken ble første gang publisert 13/02 2020, og sist oppdatert 21/02 2020.

Les også