Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Refinansiering forbruksgjeld

Er det på tide med en refinansiering av forbruksgjeld? Det er lurt å refinansiere lånet i løpet av lånets løpetid for å sikre seg den laveste renten. 

I samarbeid med Axo Finans hjelper vi deg med refinansiering av gjeld.

Hva er refinansiering?

Refinansiering betyr at man tar opp et lån som brukes til å slette eksisterende gjeld, og deretter får en ny låneavtale fra den samme eller en annen långiver. For at refinansiering av forbruksgjeld skal lønne seg, må man få en avtale med lavere effektiv rente og bedre vilkår og betingelser enn hva man har hatt tidligere.

 

Å refinansiere er det samme som å erstatte eksisterende lån med et nytt lån.

 

Refinansiering er spesielt gunstig i de tilfellene hvor man har mye usikret forbruksgjeld, som kredittgjeld, smålån, forbrukslån og tilsvarende. Slike gjeldsavtaler er kjent for å ha høye rentesatser. En justering av renten kan ha utrolig mye å si for totalkostnaden av lånet, spesielt hvis lånesummen er høy.

 

Søke om refinansiering

Når man sender en søknad om refinansiering, innebærer det at man søker om å låne den samme summen som man har i gjeld. Refinansieringslån er skreddersydd for nettopp refinansiering, og det stilles krav om at pengene går til dette formålet.

 

Les mer: Refinansiere forbrukslån

 

For de som har mye gjeld og dyre smålån, er refinansiering ofte den beste løsningen. Dette gjelder for alle, men er spesielt lurt dersom gjelden blir vanskelig å takle. Ved å refinansiere får man bedre oversikt over økonomien, og i de aller fleste tilfellene kan man spare penger ved å kutte kostnadene.  

Samle lån, refinansiering av gjeld

Bør jeg refinansiere gjeld og forbruk?

Refinansiering med lav rente lønner seg for alle, uansett om du har kontroll på nedbetalingen eller ikke. I mange tilfeller er det mulig å oppnå en gunstigere avtale med lavere renter og gebyrer, og hvis dette er tilfellet vil det lønne seg å refinansiere.

Ved refinansiering av forbruksgjeld bør følgende forhold undersøkes:

 • Er renten lavere enn hva du betaler i dag?
 • Følger det gebyrer med lånet, og hva er i så fall disse?
 • Er låneavtalen fleksibel med rom for utsettelse?
 • Hvor lang er nedbetalingstiden?
 • Er månedskostnaden lavere enn det du samlet sett betaler i dag?

Samle smålån

Hvis du har flere forskjellige gjeldsavtaler som du betaler ned på samtidig, er refinansiering av forbruksgjeld spesielt gunstig. Årsaken til dette er at långivere vanligvis gir tilbud om en lavere rente, jo høyere lånet er. Har du for eksempel flere kredittkort og et forbrukslån som du betaler ned på samtidig, vil du samlet sett få en lavere rente og færre gebyrer ved å samle lån og all gjeld i ett enkelt lån.

 

Noen sparer tusenvis på å refinansiere, ikke bare totalt sett, men hver eneste måned. Ved å samle smålån og gjeld i ett enkelt lån, får man bare én faktura i måneden med én rente og færre gebyrer. Dette gjør ikke bare økonomien bedre og mer oversiktlig, det gjør det også mulig å bli gjeldsfri raskere enn planlagt.

 

 Spare penger på refinansiering

Det er mulig å spare mange penger på å refinansiere, men det forutsetter at man får et godt tilbud fra en långiver som tilbyr refinansieringslån. For å finne det beste tilbudet er det nødvendig å sammenligne ulike lån hos flere banker og långivere. I mange tilfeller er det lurt å gå veien via en låneagent, spesielt hvis man ønsker å spare penger på refinansieringen.

En låneagent er en finansaktør som spesialiserer seg på videreformidling av lån, med mål om å kunne tilby kunden det beste tilbudet. Dette innebærer at låneagenten tar på seg jobben med å sammenligne refinansieringslån på vegne av sluttbrukeren. Kunden sender kun inn én søknad, og låneagenten sørger for at søknaden sendes videre til sine samarbeidende långivere.

Å bruke en låneagent er gunstig – ikke bare er det gratis for kunden, det gjør også at du sparer tid og penger.

Hvilken låneagent skal jeg velge?

Det finnes etter hvert veldig mange låneagenter som man kan velge mellom. Se etter en som følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis, for å være sikker på at du har med en profesjonell aktør å gjøre. Noen kjennetegn på en god låneagent er:

 

 • Følger Finanstilsynets retningslinjer
 • Har begrensninger på hvor mye man kan låne
 • Setter krav til den som søker
 • Har mange gode kontakter i finansbransjen

Hvorfor velge en låneagent?

Du trenger ikke å gå veien via en låneagent for å refinansiere forbruksgjeld, men for de aller fleste vil dette lønne seg:

 

 • Du får presentert det beste tilbudet, uforpliktende og kostnadsfritt
 • Bedre oversikt over privatøkonomien
 • Mulighet til å bli kvitt den dyre gjelden raskere

 

Refinansiering hos låneagenten Axo Finans sikrer deg et godt tilbud og profesjonell hjelp. Søk om refinansieringslån mellom 10 000 og 500 000 kr.

Axo Finans
Font Resize