Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573.

Alt du bør vite om refinansiering

Har du mistet litt økonomisk oversikt fordi du har flere kredittkort og forbrukslån og får flere regninger i måneden? Visste du at det er mulig å samle alt dette under ett lån? Dette kan spare deg for unødvendige kostnader samt gi deg en bedre økonomisk oversikt.

Hvordan kan refinansiering være lønnsomt? Det skal vi ta en nærmere titt på i denne artikkelen.

Hvordan fungerer egentlig refinansiering?

Når du søker om et lån for å betale ut eksisterende gjeld, kalles dette refinansiering. De aller fleste banker kan tilby dette, enten ved at du søker om høyere boliglån for å få kredittgjelden betalt ut, eller ved å søke et forbrukslån.

Når du søker om et refinansieringslån, er det vanlig at banken eller långiveren tar seg av utbetalingen. Det vil si at du må oppgi alle opplysninger som resterende beløp og annen betalingsinformasjon til de eksisterende lånene din i den nye lånesøknadene. Dersom du får lånesøknaden innvilget, vil banken/långiveren ta seg av betalingen, og du vil sitte igjen med kun ett lån. For mange kan dette oppleves som en stor befrielse fordi det gir en bedre økonomisk oversikt og en motivasjon til å betale ned gjelden.

Men bortsett fra å få en bedre økonomisk oversikt, hvorfor kan det ellers lønne seg å refinansiere? For å forstå dette må vi ta en nærmere titt på hvordan et kredittlån fungerer.

Axo Finans

Hva er et kredittlån?

Et kredittlån er et bredt begrep som gjerne brukes om gjeld som smålån, forbrukslån og kredittkort. Alle lån kommer med en nominell rente, en effektiv rente, og ulike kostnader og gebyrer. Vi skal gå litt i dybden på hva disse begrepene innebærer.

Nominell rente

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. En nominell rente blir satt etter markedet, og banken/långiveren bestemmer selv hva denne skal være (så lenge den følger Sentralbankens rente som er den renten banken/långiveren får når de låner penger der. Dette er et noe omfattende område som vi ikke skal gå nærmere inn på i denne artikkelen).

Den nominelle renten kan også bli satt etter en individuell vurdering av kundens økonomiske situasjon og hvorvidt det er høy eller lav risiko å innvilge et lån til kunden. Det kan være verdt å merke seg at det kun er låneprodukter som kommer med en individuell rente. Kredittkort er bankprodukter som allerede har en bestemt rente som banken eller långiveren har bestemt selv.

Ved å refinansiere kan du også få tilbud om en bedre nominell rente enn den du har på de ulike lånene og kredittkortene dine. Dette kan være fordi din livssituasjon har endret seg og fordi du i et refinansieringslån vil bruke lånet til å betale ned eksisterende gjeld. Lånet ditt har da et formål, og dermed kan det være en lavere risiko for banken å låne deg pengene.

Effektiv rente

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle kostnader og gebyrer. Det er denne renten som forteller deg noe om hva kredittkortet eller lånet kommer til å koste totalt eller dersom du velger å utsette betalingen.

Kredittkort har som oftest en del høyere effektiv rente og flere kostnader enn lån, men til gjengjeld har kortene ofte en 40-50 dagers betalingsfrist før disse begynner å påløpe. Kredittkort bør derfor ikke brukes som lån, men som en rask betalingsløsning for en kortere periode. Når du overskrider betalingsperioden og utsetter betalingen, vil det raskt bli dyrt. Det er derfor det kan være lønnsomt for mange med ubetalte kredittkortregninger å refinansiere til et lån med en lavere rente og færre kostnader. Dette kan nemlig spare deg for mange tusenlapper i året. .

Kostnader og gebyrer

Alle lån kommer med kostnader og gebyrer, men noen lån kommer med flere enn andre. Eksempler på dette kan være termingebyrer, bruksgebyr (kredittkort), etableringsgebyr, kortgebyr osv. Med refinansiering vil du kun ha ett lån som har gebyrer, og med det beste lånet vil disse også være minimale.

Er du ute etter lån på dagen?

Hvor kan jeg søke om refinansiering?

De aller fleste banker og långivere tilbyr refinansieringslån.

Du kan enkelt søke gjennom en låneformidler som Axo Finans, som hjelper deg med å sammenligne ulike lånetilbud. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut kun en elektronisk søknad. Her må du også oppgi at du ønsker å refinansiere. Deretter vil låneformidleren sende søknaden videre til flere banker og långivere.

Ved å benytte deg av en låneformidlingstjeneste kan du få det beste refinansieringslånet for deg. Axo Finans samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne i landet, og ønsker å hjelpe kundene med å få det beste lånetilbudet.

Hva som regnes som det beste refinansieringslånet for deg baseres på de opplysningene du oppgir i søknaden. Det er derfor viktig at denne fylles ut etter beste evne. Når Axo Finans har mottatt svar fra sine samarbeidspartnere, vil en rådgiver se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg.

Låneformidlingstjenesten til Axo Finans er helt uforpliktende og kostnadsfri.