Påskegodt

Art of Taste har testet alle påskeølene du finner i butikkene og på Vinmonopolet.

Art of Taste har smakt seg fram blant rubbel og bit av årets påskeøl.
Art of Taste har smakt seg fram blant rubbel og bit av årets påskeøl.
Publisert Oppdatert

Påskebrygget, slik vi kjenner det, ble lansert i 1934 under slagordet "Et kraftig øl for et kraftig folk". Art of Taste har testet årets påskeøl, og vi har krydret utvalget med noen bayerøl som passer godt i påskesolen.

Best på boks
Blant ølmerkene som kommer på boks, og derfor egner seg som ballast i sekk på tur, kan vi anbefale Hansa Påskebrygg og Ringnes Bayersk Lager. Begge er fullendte brygg i sine kategorier. Hansa Påskebrygg har en rik og balansert sødmefylt lett fruktig smak, og Ringnes Bayersk Lager har en typeriktig sødme av münchnermalt og fin og tørr bitterhet. Begge egner seg også til matlaging.

Mikroøl med stor smak
Blant øl fra de norske mikrobryggeriene, er det "Hjemmepåske-øl" fra Atna som utmerker seg. Tappet upastaurisert, ufiltrert og ettergjæret på glassflaske, er dette ølet som skal stå i ro i skapet og tas fram til påskefrokost, -lunsj og -middag. Det er rikt og spennende på smak, nesten litt eksotisk med sin kompleksitet. Serveres lett avkjølt i passende små ølglass for å unngå noe av bunnfallet.

LES TESTEN HER

Testpanel: Alt ølet er smakt av av Espen Smith og Attila Thuroczy. Espen Smith har bakgrunn både som markedssjef i bryggeribransjen og daglig leder av forskjellige skjenkesteder. Han driver i dag egen og uavhengig virksomhet, hvor bl.a. kurs og opplæring om øl utgjør en viktig del. Espen har også utgitt boken «Ikke bare ØL». Attila Thuroczy er Senior Solutions Engineer i Fast og meget ølinteressert. Han har holdt på med tradisjonell hjemmebrygging i mange år, og var en av fire som startet Norsk Hjemmebryggerforening i 1997. Han har tidligere premieplassering fra NM i hjemmebrygging, deltar som dommer i juryen i NM i hjemmebrygging, og var også dommer i det første skandinaviske mesterskapet i hjemmebrygging i 2004.

Testmetodikk: Alt ølet er smakt blindt. Hvert øl ble vurdert etter fem kriterier (vekting i parentes): Farve (1), Skum (1), Duft (3), Smak (3) og Ettersmak (2). Samlet poengsum for hvert øl ble så plassert inn i 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Pris er ikke vurdert, da den kan variere ganske mye for ett og samme øl fra kjede til kjede. Vi ville finne ut hvilket øl som er best - ikke hvilket som er billigst.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning