Vårlig appetittvekker

Småørreten er ikke alltid like attraktiv for kokken – det blir fort mye bein. Men hvis du røyker ørreten, blir den fast og fin i fisken, og det er ingen kunst å rense ut det delikate kjøttet.

ENKELT OG GODT av røkt ørret. Istedenfor chips kan du legge fiskemosen på toast, eller rulle blandingen inn i lefser eller lomper. (Foto: Yngve Ask)
ENKELT OG GODT av røkt ørret. Istedenfor chips kan du legge fiskemosen på toast, eller rulle blandingen inn i lefser eller lomper. (Foto: Yngve Ask)
Publisert Oppdatert

Rens ørreten, krydre den i buken med salt og pepper og fyll den gjerne med hakket persille eller andre krydderurter. Røyk den i en ABU-røk eller lignende. Dra skinnet av fisken, og rens fiskekjøttet for bein. Få med de minste beina også!

Mos fiskekjøttet, og bland i knust hvitløk og majones. Smak til med salt, pepper eventuelt litt sitron. Legg en skjefull av mosen på toast eller chips rett før servering, og pynt med persille eller lignende. Den røkte smaken går veldig godt sammen med hvitløk og majones, og disse små appetittvekkerne gjør garantert lykke mens selskapet venter på at resten av maten skal grille ferdig!

Du trenger:

Røkt småørret

Majones

Knust hvitløk

Persille, gressløk eller annet friskt krydder

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen