Sunt og lett på tur

Det enkleste er ofte det beste. Men det er ikke alltid det er like sunt. Som for eksempel turfavoritten pølser og bacon – lett å putte i sekken og enkelt å tilberede over bålet eller primusen. Denne ”alt i ett”-panna er superrask å tilberede.

Dette er både sunt, godt og raskt å lage.(Foto: Yngve Ask)
Dette er både sunt, godt og raskt å lage.(Foto: Yngve Ask)
Publisert Oppdatert

Du trenger:

  • En falukorv av kalkun (liten til én person, stor til to)
  • En boks chilibønner
  • En pose wokgrønnsaker, ferdig til bruk
  • Litt smør, olje eller palmeolje til steking

Alle ingrediensene til denne turmiddagen er ferdige til bruk, og emballert på en slik måte at de er lette å ha med i sekken. Hvis du bruker palmeolje til steking (fås kjøpt på pose i velassorterte sportsbutikker), slipper du søl med olje og smør. Palmeoljen er i fast form helt til den blir oppvarmet, og fungerer da på samme måte som smør eller olje.

Skjær først pølsa i passe biter, og fres dem i panna. Tilsett grønnsakene, og la dem surre med et par minutter. De kan gjerne være litt faste i konsistensen. Liker du dem helt møre og myke, lar du dem frese en stund til.

Tilsett boksen med chilibønner til slutt, og rør rundt til alt er gjennomvarmt. Boksen inneholder litt saus, som gir akkurat det du trenger av ekstra smak og fuktighet. Dermed har du fiks ferdig middag på fem minutter. Det smaker godt, er mettende og slett ikke usunt!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning