Rødbetesuppe

Det tar litt tid å tilberede denne suppa, for kjøttet trenger lang koketid. Men den smaker like godt dagen etter og dagen deretter igjen – så det er bryet verdt!

Publisert Oppdatert

Hvis du vil følge russernes eksempel, serverer du denne suppa med en god klatt rømme og godt brød til. Hakket koriander gir en fin smak; strø gjerne litt over når du serverer.

Til seks personer trenger du:

  • 2 kg kjøtt av hjortevilt el. storfe, høyrygg eller annet suppe/grytekjøtt
  • 6 rødbeter
  • 3 ss olivenolje
  • Tre-fire fedd hvitløk
  • 250 gram kål
  • To gulrøtter
  • To-tre poteter
  • To løk
  • To laurbærblader
  • 1 dl rødvin
  • 3 ss tomatpuré
  • Salt, pepper etter smak

Del kjøttet i biter. Brun det i panna. Legg det i en kjele sammen med laurbærbladene. Hell vann over til det så vidt dekker kjøttet. La kjøttet koke til det er mørt, cirka halvannen time.

I mellomtiden skjærer du kål og rødbeter i tynne strimler, gulrøtter, løk og poteter i små biter. Fres det i olje til det er blank. La grønnsakene koke i kjøttkraften til de er passe møre. Tilsett rødvin og tomatpuré, og suppa er ferdig!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen