Friluftsmat

Pølser i slåbrok

Pølser er turmat framfor noe annet. Innbakt på denne måten får du pølse, ketchup og brød i ett, og en rett som egner seg like godt foran peisen på hytta som ute på tur.

Enkelt og uhyre velsmakende. (Foto: Yngve Ask)
Enkelt og uhyre velsmakende. (Foto: Yngve Ask)
Publisert Oppdatert

De innbakte pølsene smaker fantastisk når de er nystekte, men er gode når de serveres kalde også. Hvis du tenner opp bål når du er ute på tur, blir de som nystekte igjen hvis du varmer dem opp over glørne. Begynn med å lage en vanlig gjærdeig av:

6 dl lunken lettmelk

1 kg hvetemel

1 ts salt

1 dl olivenolje eller rapsolje

1 pose tørrgjær

Denne deigen holder til ca. 20 pølser.

Bland ingrediensene, og la deigen heve ca. 40 minutter. Kjevle ut sirkelrunde leiver, og del dem opp i passe store trekanter, avhengig av hvor store pølser du bruker. Legg pølsen på den nederste del av deigtrekanten, smør på ketchup, sennep eller tacosaus og litt løk. Her kan du bruke fantasien og tilsette det du selv liker. Brett inn kantene rundt pølsen, og rull mot snippen på deigtrekanten.

Legg de innbakte pølsene på et godt smurt bakebrett, pensle med egg og strø over litt sesamfrø. Stekes på midterste rille på 225 grader til de er gyllenbrune, ca. 10-15 minutter.

Du trenger:

En porsjon gjærdeig

Små pølser eller grillpølser som deles i to

Tacosaus eller ketchup

Sennep

Hakket, rå løk

Egg til pensling

Sesamfrø

Les mer i Villmarksliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen