Tid for grillmat?

Elg på spyd

Grillmat allerede nå? Det er faktisk mulig – noe avhengig av hvor heldig du er med været der du er.

Snaddermat på spyd! (Foto: Yngve Ask)
Snaddermat på spyd! (Foto: Yngve Ask)
Publisert Oppdatert

Du kan bruke alle typer kjøtt, bare det er mørt. Vilt er utmerket, men mørt kjørt av okse, lam eller fugl går like bra. Mariner kjøttet først. Her er forslag til en god marinade:

2 dl rødvin

1 ss søt soyasaus

1 dl olje

Noen dråper tabasko

En håndfull frisk rosmarin eller annet krydder

Tre fedd hvitløk

1 ss paprikapulver

1 ss Funghi-dråper eller buljong

Legg trespydene i vann, og la dem bli ordentlig gjennomtrukket, ellers brennes de fort opp på grillen.

Bland ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler, og la det ligge i marinaden 30-45 minutter. Træ kjøttet på spyd og grill det raskt på begge sider, eller fres det raskt i stekepanna.

Resten av marinaden blir en god saus, enten den spises kald eller varm. Server spydene med kokt ris, stekte poteter eller potetsalat.

Les mer i Villmarksliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen