Sunn mat med ShapeUp
Kyllingklubber med baba ghanoush
En kyllingrett du mest sannsynlig aldri har smakt før.
Kylling passer perfekt etter trening og kan kombineres med det meste, enten du vil lage salat, pasta eller suppe.
Hva med å gå for en utenlandsk variant.
Denne deilige libanesisk ovnsbakte kyllingen kommer med spennende krydder og små sprø agurker.
Kombinert med sitroner og baba ghanoush (auberginedipp) kan vi nesten garantere at dette kommer til å bli en ny treningsfavoritt.
Ingredienser til 4 personer
8 kyllingklubber
1 ts støtt allehånde
1 ts grov pepper
1 ts knust spisskummen
salt
1 ss olivenolje
Baba Ghanoush
2 auberginer
2 fedd knust hvitløk
2 ts tahini eller sesamolje
salt og pepper
sitronsaft
4 grove pitaer
3–4 små snackagurker
sitron
Slik gjør du
Bland alt krydderet og olje i ei stor skål, og vend kyllingklubbene godt i krydderblandingen.
Legg på ei plate med bakepapir. Prikk auberginene med en gaffel, og legg dem ved siden av kyllinglårene.
Stek i ovnen på 200 °C og i ca. 40 minutter, til kylling og auberginer er møre. Vend kyllingklubbeneunderveis.
Skrell auberginene, skrap ut innmaten, mos eller blend den og smak til med hvitløk, tahini eller sesamolje samt salt, pepper og sitronsaft.
Server kylling med baba ghanoush, små agurker og lune grovpitaer, samt sitron.
Denne saken ble første gang publisert 14/05 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.