25.–28. august 2010

Smaken av fjellheimen

Harahorn byr på fantastiske naturopplevelser, total stillhet og utsøkt mat og drikke. I tillegg får du lære å selv bli en mesterkokk. Bli med Norsk Ukeblad på tur!

IDYLLISK: Harahorn ligger skjermet til omgitt av vakker natur, innerst i Grøndalen ved Hemsedal.
IDYLLISK: Harahorn ligger skjermet til omgitt av vakker natur, innerst i Grøndalen ved Hemsedal. Foto: Foto: Andreas Slettvoll
Publisert Oppdatert
SMAKFULLT: I spisestuen vil det dekkes til festmåltider både tidlig og sent.
SMAKFULLT: I spisestuen vil det dekkes til festmåltider både tidlig og sent. Foto: Foto: Andreas Slettvoll

Meld deg på!

Meld deg på til [email protected] eller tlf. 32 05 51 10, innen 15. juni. For vilkår og mer informasjon: www.harahorn.no

Bli med oss på tur!

Har du lyst på spennende opplevelser, nye bekjentskaper og gode minner? Da skal du bli med oss i Norsk Ukeblad ut i verden! Vi inviterer deg med til spennende reisemål gjennom vår nye reiseklubb. Vi samarbeider med profesjonelle turoperatører som setter sammen helt spesielle programmer til helt spesielle priser, slik at du får en reiseopplevelse utenom det vanlige. Enten du reiser med en venninne, en partner eller alene, vil du treffe andre hyggelige lesere som du kan bli kjent med og dele opplevelsene med. En norsktalende reiseleder er alltid med på turen, og ofte møter du en av oss fra Norsk Ukeblad også. Vi gleder oss til å se deg!

Gled deg til turer i 2010 og 2011!

August: «Gårdsferie» på Harahorn.

September: «Bli ny»- og shoppingreise til Milano.

November: Annerledeslandet Cuba.

Januar/februar: Eventyrlige Dubai.

Bli med Norsk Ukeblad og mesterkokk Øyvind Hjelle fire dager til fjells. Harahorn nord i Hemsedal ligger i et av Norges vakreste og mest uberørte fjellområder. 1100 meter over havet finner du et idyllisk tun med et tyvetall små og store hus i harmoni med landskapet. Her kombineres det eksklusive med peiskos og lun atmosfære. Du får det beste av bordets gleder, sammen med drikke fra en velfylt vinkjeller. Dette blir dager til inspirasjon og til gode samtaler.

Gjestene disponerer dagen som de aller helst vil. Hverdagene har nok program, vi har nok fjell, stillhet og ro - vi ønsker å tilby et opphold med god tid, uten tett aktivitetsprogram. Fantastiske mat- og drikkeopplevelser sørger landets beste kokker fra Kulinarisk Akademi for.

En kulinarisk opplevelse står på programmet hver dag. Noen av landets beste kokker gir deg ny kunnskap om mat og vin, lærer bort hemmeligheter rundt sausetriks, kvalitet og gode desserter.

Pris: Kun kr 5990 pr. person! (ordinær pris: kr 12 350)

PROGRAM

Dag 1 - Torsdag

Alle gjester ankommer til Harahorn før vi samles til en felles aperitiff og velkomstmiddag tilberedt av Harahorns egne kokker.

Dag 2 - Fredag

Etter en god frokost, og med nysmurt matpakke i sekken, bruker du dagen til å utforske det mektige fjellområdet rundt Harahorn. Fra toppen av Harahødn (1541 meter over havet) er det nydelig utsikt over Hemsedal. De som ønsker å bli hjemme, kan bli med på et minikurs med mesterkokken fra Kulinarisk Akademi.

Etter en varm dusj og avslapning i ettermiddagssolen er det klart for dagens kurs: «Mat og vin i kombinasjon - spilleregler for hvordan vi setter sammen mat og vin».

Felles middag på hotellet, satt sammen over dagens kurstema.

Dag 3 - Lørdag

Etter en god frokost, med utsikt utover Grøndalen, går vi den fine turen langs Vavatn og ned i det unike landskapsvernområdet Hydalen.

Dagens felleskurs med Kulinarisk Akademi: «Sprudlende dråper - en innføring i musserende og champagne». En tur i stedets eksklusive vinkjeller hører med, før vi koser oss med en herlig treretters middag.

Dag 4 - Søndag

Etter en stor frokost er det fri disponering av tid, enten man ønsker seg en fjelltur eller tidlig avreise.

Dette får du:

GODE KOKKER: OL-mester Espen Vesterdal Larsen (fra venstre) og norgesmester Halvar Ellingsen fra Kulinarisk Akademi, og Harahorns egne kokker: Tommas og Per Marius Pettersen.
GODE KOKKER: OL-mester Espen Vesterdal Larsen (fra venstre) og norgesmester Halvar Ellingsen fra Kulinarisk Akademi, og Harahorns egne kokker: Tommas og Per Marius Pettersen.

* Tre netter på Harahorn Hotell (www.harahorn.no), du velger selv om dere vil ha enkeltrom, dobbeltrom eller felles hytte. Enkeltromstillegg kr 500. Vennerabatt: Kr 500 billigere pr. person når man bestiller seks eller flere.

* Alle måltider inkludert, også treretters middag tre kvelder.

* Kurset «Mat og vin i kombinasjon - spilleregler for hvordan vi setter sammen mat og vin»:

Dette kurset vil ta for seg grunnleggende kunnskap om smaking og vurdering av vin, vinproduksjon og dagens vintrender. Vi vil selvfølgelig også smake på vinen og maten. Ved mesterkokken Øyvind Hjelle (bildet) fra Kulinarisk Akademi - landets fremste kompetansesenter på mat og vin. Verdi kr 2200.

* Kurset «Sprudlende dråper - en innføring i musserende og champagne»: Champagne er kanskje den beste drikke til mat du kan finne. Det blir ikke bare servert champagne på dette kurset, vi tar for oss gode musserende viner fra de flere vinproduserende land. Ved mesterkokken Øyvind Hjelle fra Kulinarisk Akademi. Verdi kr 2200.

* Kurset «Harahorn og områdets spesialiteter»: Bli enda bedre kjent med området og dets mat- og vinskatter. Bli med i Harahorn vinkjeller, vær med på sopptur eller lær distriktets oster bedre å kjenne. Kurset tilpasses forholdene og deltagernes ønsker. Verdi kr 2200.

* Ole Martin Alfsen, kjent fra blant annet «4-stjerners middag» på TVNorge, vil bidra på kursene.

Få kokebok!

Alle deltagere på turen får «Familiekokeboka» av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal (verdi kr 499). I boken finner du oppskrifter på hverdagsmaten: rask og sunn middag eller god kveldsmat, frokost og lunsj.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen