Wenches fiskesuppe
Her får du oppskriften på den sommerlige fiskesuppen til Wenche Bakker fra Kokkeplassen på Hisøy utenfor Arendal. Hun bruker kun de beste råvarer når hun lager denne suppen.

4 porsjoner
400 g reker
400 g sei
400 laks
2 hvitløkfedd
1 rød chili
½ sellerirot
4 gulrøtter
1 løk
2 ss smør
1 l fiskekraft
(vann + buljong)
2 dl seterrømme
2 dl fløte
salt og pepper
gressløk
Skrell gulrøtter og sellerirot og del dem i mindre biter. Del chilien i to, fjern frøene og finhakk den. Skrell løk og hvitløk og finhakk dem.
Fres alle grønnsakene i smør i en stor kjele. Hell på fiskekraft, rømme og fløte og la alt koke i 10 min til grønnsakene er møre.
Del fisken i mindre biter og la den trekke i suppen i 10 min.
Dryss over finklippet gressløk før servering og server godt focacciabrød til.
FOCACCIA
Ca. 2 kg hvetemel
3 ts salt
8 ss olivenolje
2 ss honning
2 pk. tørrgjær
2 ss tørket
ringblomst
(kan sløyfes)
8 dl vann
3 ss olivenolje
100 g sorte olivener
eller soltørket tomat
maldon-salt
Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett salt, honning, tørkede ringblomster og olivenolje. Ha i mel og rør til deigen blir klumpfri. Deigen skal være ganske løs. La den heve så lenge du har tid, gjerne 4-5-6 timer første gang den hever.
Gni hendene inn med olje og jobb med deigen et par min til den blir føyelig og god å jobbe med. Ha deigen ut i en stor langpanne som er godt smurt med olivenolje.
Trykk halve sorte olivener eller grovhakkede soltørrede tomater inn i deigen. Dryss på ca. 1-2 ss maldonsalt, og trykk ned små groper (med tommelen) i deigen her og der. Legg på noen kvister timian eller rosmarin. Tørket kan også brukes. Hell over litt ekstra olivenolje. La brødet etterheve i ca. 20 min.
Stekes midt i ovnen ved ca. 200° i 45-55 min. Se på fargen og trykk for å se om det er ferdig tidligere. Muligens må det stå lenger, avhengig av tykkelsen. Når du banker under, skal det være en litt «hul» lyd.
Server focaccia som tilbehør til fiskesuppe eller bare sammen med aioli eller en god olivenolje.