Verdens beste (Kvæfjordkake)

Deilig til kaffekosen, og kåret til Hjemmet-lesernes favorittkake.

Kvæfjordkake, også kalt Verdens beste.
Publisert Sist oppdatert

(12-14 stykker)

150 g smør

150 g sukker

6 eggeplommer

½ dl melk

150 g hvetemel

3 ts bakepulver

1½ ts vaniljesukker

MARENGS:

6 eggehviter

300 g sukker

2 dl mandelspon

FYLL:

1 pk. ferdig romkrem eller vaniljekrem

3 dl kremfløte

Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggeplommer, melk, og mel siktet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bre røren i en godt smurt langpanne, ca. 25 x 35 cm.

Visp eggehvitene stive, dryss i sukker og visp videre til marengsen er stiv.

Bre marengsen over røren i langpannen og dryss på lett ristede mandler.

Stek kaken i ovnen ved 180º i ca. 45 min.

Avkjøl på rist og del på midten. Legg én halvdel på kakefatet. Fordel over vispet krem blandet med romkrem eller vaniljekrem.

Legg på den andre halvdelen, med marengssiden opp.