Verdens beste (Kvæfjordkake)
Deilig til kaffekosen, og kåret til Hjemmet-lesernes favorittkake.

(12-14 stykker)
150 g smør
150 g sukker
6 eggeplommer
½ dl melk
150 g hvetemel
3 ts bakepulver
1½ ts vaniljesukker
MARENGS:
6 eggehviter
300 g sukker
2 dl mandelspon
FYLL:
1 pk. ferdig romkrem eller vaniljekrem
3 dl kremfløte
Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggeplommer, melk, og mel siktet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bre røren i en godt smurt langpanne, ca. 25 x 35 cm.
Visp eggehvitene stive, dryss i sukker og visp videre til marengsen er stiv.
Bre marengsen over røren i langpannen og dryss på lett ristede mandler.
Stek kaken i ovnen ved 180º i ca. 45 min.
Avkjøl på rist og del på midten. Legg én halvdel på kakefatet. Fordel over vispet krem blandet med romkrem eller vaniljekrem.
Legg på den andre halvdelen, med marengssiden opp.