Sommerdrøm

Disse lekre, små marengsredene er en uimotståelig dessert!

Publisert Sist oppdatert

(15-20 små kaker, eller to store)

MARENGS

:

6 eggehviter


2 ts hvitvinseddik


4 dl sukker


1 ts maisennamel


FYLL:


2 dl kremfløte


3 dl vaniljekrem


PYNT:


300 g friske jordbær


2 ss melis


1 lime



Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stive eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små reder med en fordypning i midten. Stek marengsen ved 150° i ca. 30 min og avkjøl på rist.
Finhakk jordbærene og vend inn melis, saft og revet skall fra en ½ lime. Visp kremfløten og vend den forsiktig inn i vaniljekremen.
Fyll kremen i marengsen like før servering og pynt med de marinerte jordbærene og litt av marinaden.
Server desserten straks, ikke la den stå for da vil marengsen bli seig og våt.