KREM-ELIN BAKER OPPSKRIFTER FRA HJEMMETS MATKORT

Elins bringebærpai

Bak en sommerlig pai med friske bringebær!

Lune bringebær smaker fantastisk godt.
Lune bringebær smaker fantastisk godt. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Publisert
Tips! Når du skal forsteke en pai, bør du bruke noe som har litt tyngde og som fører varme, som for eksempel erter, linser, mynter eller ris.
Tips! Når du skal forsteke en pai, bør du bruke noe som har litt tyngde og som fører varme, som for eksempel erter, linser, mynter eller ris. Foto: Elin Vatnar Nilsen

Ca. 8–10 porsjoner

100 g melis

200 g margarin/smør

300 g hvetemel

1 egg

2 ss kaldt vann

ca. 700 g frukt/ bær (f.eks. rabarbra, bringebær, blåbær eller kirsebær)

50–90 g sukker blandes med 2 ss maisenna

Bland alle ingrediensene til en deig, ikke arbeid deigen for mye. La deigen avkjøles ca. 30 min.

Kjevle ut 2/3 av deigen ca. 2 mm tykk. Legg den over en paiform ca. 24 cm. Legg bakepapir eller folie i formen og fyll den med erter. Stek på 190° på nederste rille i 15–20 min. Fjern ertene og ha i bærene. Dryss på melis/ maisenna. Kjevle ut resten av deigen og lag strimler som legges på. Stek ved 225° på nederste rille i 30–35 min. Serveres lun med is eller vaniljesaus.

1.	Kjevle ut deigen og legg den over paiformen. Fjern overflødig deig og legg kjølig.
1. Kjevle ut deigen og legg den over paiformen. Fjern overflødig deig og legg kjølig. Foto: Elin Vatnar Nilsen
2.	Når paiskallet er forstekt, fyll med frukt eller bær. Strø på sukker og maisenna.
2. Når paiskallet er forstekt, fyll med frukt eller bær. Strø på sukker og maisenna. Foto: Elin Vatnar Nilsen
3.	Kjevle ut resten av deigen. Lag strimler med et pizzahjul.
3. Kjevle ut resten av deigen. Lag strimler med et pizzahjul. Foto: Elin Vatnar Nilsen
4.	Legg deigstrimler på i et mønster. Pensle mørdeigen med egg før steking.
4. Legg deigstrimler på i et mønster. Pensle mørdeigen med egg før steking. Foto: Elin Vatnar Nilsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen