Lasagne med kylling-kjøttdeig

(4 porsjoner)
8 lasagneplater
2 dl revet
hvitost
KJØTTSAUS:
400 g kyllingkjøttdeig
1 løk
2 ss olje
1 boks hakkede
hermetiske
tomater
ca. 1 dl vann
½ terning
hønse-buljong
1 ts tørket
oregano
evt. ½ ts sukker
litt salt og pepper
OSTESAUS:
2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl melk
ca. 6 ss revet
parmesan
ca. ¾ ts salt
½ ts pepper
1 krm. revet
muskatnøtt
Stek kyllingkjøttdeig i varm stekepanne, gjerne i et par omganger, og sett til side. Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over hermetiske tomater og vann. Smuldre buljongen over sausen og rør den inn. Tilsett den stekte kyllingkjøttdeigen og kok opp. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til ostesausen. Spe med melk og rør godt etter hvert, for å få en fin og klumpfri saus.
Smak til sausen med ost, salt, pepper og eventuelt revet muskatnøtt.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Dryss over revet ost til slutt. Sett formen i stekeovnen ved 200° i 35-40 min. eller til pastaplatene er møre (kjenn etter med en kniv).
Server kyllinglasagne med fargerik salat og gjerne brød ved siden av.