Kyllingsalat med sardinvinaigrette
Endelig er våren her med sine aller første, deilige grønnsaker! Det er ingen grunn til å holde seg unna, og denne favorittsalaten er kjempegod, selv om den er så enkel å lage at du ikke engang behøver å blande ingrediensene.
4 porsjoner
2 gulrøtter
1 bunt reddiker
1 agurk
1 bladsalathode
2 kyllingbryst eller en grillkylling
200 g cherrytomater
1 avokado
SARDINVINAIGRETTE:
1 hvitløkfedd
2 sardinfileter
1 ts sitronsaft
1 dl olivenolje
nykvernet pepper
Skrell gulrøttene og riv dem i lange bånd på langs med en ostehøvel. Skyll reddikene og del dem i båter. Del agurken i to. Fjern kjernehuset med en spiss skje. Del agurken i biter.
Legg alt pent opp på et egnet fat. Press over litt sitron og dryss over fingersalt.
Visp sammen alle ingrediensene til vinaigretten.
Sett frem tallerkener og godt brød. La hver og en forsyne seg og blande sin egen salat.
Denne saken ble første gang publisert 26/04 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.