Hvitvinsdampede blåskjell
Enten du velger deg dampede blåskjell, eller du bruker litt mer væske slik at det blir en flott blåskjellsuppe - uansett er kveldskosen sikret både raskt og lettvint.

Havet bugner av deilige reker og blåskjell. Både dampede blåskjell - som du får oppskriften på her - og blåskjellsuppe er smakfulle retter som det går raskt å lage. Server gjerne litt reker etterpå, stort enklere kan det knapt bli!
(4 porsjoner)
1 kg blåskjell
2 hvitløkbåter
2 vårløker
4 ss friske urter
2 ss smør
1½ dl tørr hvitvin eller eplemost
3 dl fløte
1 ts nykvernet pepper
½ ts salt
REKER:
½ kg reker
1 sitron
1 pk. majones
1 bunt dill
Vask og skrubb blåskjellene, fjern byssustråden og kontroller at skjellene er tett lukket. Finhakk hvitløk, vårløk og urter. Ha det i en gryte med smeltet smør. La det surre litt, hell i vin og legg i blåskjellene. La blåskjellene dampe noen min under lokk til de åpner seg.
Ta blåskjellene opp og tilsett fløte i kraften. Smak til med salt og pepper. Ha blåskjellene i en skål og hell sausen over.
Reker: Legg reker i en bolle. Bland sammen oppklippet dill og majones og server godt brød ved siden av.