Hvit sjokolade-panacotta og pasjonscoulis
Denne desserten kan lages god tid i forveien - perfekt når du skal ha selskap.
(8 porsjoner)
6 dl matfløte
3 ts vaniljesukker
4 plater gelatin
½ beger Kesam vanilje
200 g hvit sjokolade
MANGO- OG PASJONSCOULIS:
3 dl Nora smoothie med mango og pasjonsfrukt
3 gelatinplater
50 g mørk eller hvit sjokolade
litt bobleplast
Hvit sjokoladepannacotta:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Kok opp matfløte, rør inn vaniljesukker. Hell av vannet på gelatinplatene og tilsett gelatinen i den varme fløten mens du rører. Bland inn grovhakket hvit sjokolade og rør godt til den er smeltet. Sett kjelen i kaldt vannbad noen min, rør av og til. Helles i små serveringsglass og settes i kjøleskapet i 4 t.
Mango- og pasjonscoulis:
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 min. Varm smoothien i en kjele. Hell av vannet på gelatinen og rør ut platene i den varme smoothien. Avkjøl litt i kaldt vannbad. Fordeles og helles på toppen av den kjøleskapskalde pannacottaen. Settes kaldt 1 t før servering.
Boblesjokolade:
Smelt sjokoladen i vannbad. Fordel sjokoladen på en bit bobleplast, settes i kjøleskapet. Løsne forsiktig sjokoladen og brekk den i biter. Settes på høykant i glassene ved servering.
Denne saken ble første gang publisert 18/09 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.