Festlig kransekake

Slik kan du også anvende kransekakeringene.

Lekker og annerledes vri på kranskekaken.
Publisert Sist oppdatert

TIPS

Smelt sjokolade i mikrobølgeovnen.

Lag et lite kremmerhus av bakepapir og legg i sjokoladebiter, ca. 50 g om gangen. La dem smelte ved full effekt i 1-2 min. Følg med, for det går fort i en mikrobølgeovn. Klipp av spissen. Sprøyt ut kruseduller, gitter, hjerter etc. med smeltet sjokolade på et bakepapir. La det stivne og ta dem meget forsiktig av bakepapiret. Pynt kaken med store eller små sjokoladefigurer.

(8 biter)

KRANSEKAKERINGER:

500 g (1 rull) kransekakemasse

FROMASJ:

4 plater gelatin

100 g sjokolade, mørk eller lys

3 eggeplommer

3 ss sukker

3 dl kremfløte

Kna kransekakemassen og trill den ut til en lang pølse. Form tre ringer og stek kransekakeringene ved 180° i 11-12 min på midterste rille. Avkjøles på rist.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Smelt sjokoladen.

Fromasj: Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Tilsett sjokoladen. Pisk kremen myk og vend den inn i sjokoladekremen. Tilsett gelatinblandingen i en tynn stråle litt etter litt, mens du rører forsiktig hele tiden. Vend i fromasjen av og til mens den tykner.

La fromasjen stå litt før den helles i kaken.

Pynt fromasjkaken etter ønske, gjerne med melisglasur, sjokoladefigurer, bær og frukt osv.