Bakepulverkringle

Denne flotte bakepulverkringlen er tradisjonsbakverk fra det gamle fiskeværet Røvær utenfor Haugesund. Kringlen er med i kokeboken «Et, på kjøkkenet i Rogaland».

BAKEPULVERKRINGE: Klassikeren kan du pynte med strødd melis, melisglasur eller hakkede mandler. Rabarbrasyltetøy er godt som tilbehør.
Publisert Sist oppdatert

250 g smør

200 g sukker

2 egg

250 g rosiner

skall og saft av

½ sitron el. appelsin

1 kopp melk

6 ts bakepulver

ca. 500 g hvetemel

kanel, sukker, hakkede mandler eller melis til pynt

Smør og sukker røres hvitt.

Rør inn ett egg om gangen. Ha i rosiner, skall og saft. Sikt mel og bakepulver inn i røren. Ha i melken. Form deigen som en rund kringle på en stekeplate med bakepapir og stek den på nederste rille på 175 grader i 40 min.

Oppskriften på bakepulverkringlen er å finne i kokeboken "Et, på kjøkkenet i Rogaland" (Wigestrand forlag, 2002).