husker du oppskriften Fra Hjemmets matkort?

Krydderkake med kremostglasur

Bak en liten langpannekake med deilig smak av krydder og silkemyk topping.

Kaken er fin å ha på lur i fryseren.
Kaken er fin å ha på lur i fryseren. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Publisert Oppdatert

(Lang­pan­ne ca. 25 x 35)

200 g hve­te­mel
2½ ts ba­ke­pul­ver
120 g (brunt) suk­ker
1 ts kar­de­mom­me
2 ts ka­nel
½ ts nel­lik (malt)
2 ts va­nil­je­suk­ker
½ ts salt
1 ss ka­kao
1 dl melk
3 egg
1 dl nøy­tral olje (sol­sik­ke, soya el­ler raps)

Glasur

100 g nøy­tral krem­ost
35 g smør
60 g me­lis
1 ts va­nil­je­suk­ker
1 ss sit­ron­saft

Rør sam­men egg, olje, suk­ker og melk.

Sikt det tør­re sam­men og bland det godt før du mik­ser det med den fly­ten­de blan­din­gen.

Rør til du ikke har klum­per.

Røra hel­les i en li­ten lang­pan­ne ca. 25 x 35 cm.

Set­tes i ov­nen på 180° (varm­luft) i ca. 15–20 mi­nut­ter.

Gla­su­ren la­ger du ved å røre sam­men mykt smør og me­lis, rom­tem­pe­rert krem­ost, va­nil­je og sit­ron.

Del gjer­ne ka­ken i to og legg på et lag i mid­ten. Smør res­ten på top­pen.

Pynt et­ter øns­ke.

Bland det våte med det tør­re. Bruk sikt inn det tør­re for å unn­gå klum­per.
Bland det våte med det tør­re. Bruk sikt inn det tør­re for å unn­gå klum­per. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Hell rø­ren i en li­ten lang­pan­ne, ca. 25 x 35 cm.
Hell rø­ren i en li­ten lang­pan­ne, ca. 25 x 35 cm. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Stek på 190° i ca. 15–20 
mi­nut­ter. Av­kjøl på rist.
Stek på 190° i ca. 15–20 mi­nut­ter. Av­kjøl på rist. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Av­kjøl ka­ken før kremostglasur smø­res på.
Av­kjøl ka­ken før kremostglasur smø­res på. Foto: Elin Vatnar Nilsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning