Prøv en ny vri på gjærbaksten!

Saftig hvetekake med makronfyll

Makronsmaken gir det lille ekstra til baksten, og fyllet lager du enkelt selv.

Har du lyst på noe godt til kaffen, kan du bake denne smakfulle hvetekaken.
Har du lyst på noe godt til kaffen, kan du bake denne smakfulle hvetekaken. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Publisert Oppdatert

(Springform ca. 28 cm i diameter)

300 g hvetemel
2 dl melk
12 g gjær
30 g sukker
½ ts kardemomme
50 g smør
1 pose makronfyll/ lag selv

Rør ut gjæren i lunken melk i en bakebolle. Ha i alt det tørre og elt i ca. 10 min. Tilsett smøret i terninger og elt i 10 min. til. La deigen hvile ca. 1 time. Smør en springform ca. 28 cm i diameter. Del deigen i to. Klem den ene delen ut i formen. Smør på makronfyll. Rull resten av deigen til en lang pølse. Legg den på makronfyllet i et spiralmønster. Sett til heving i 30–45 min. Stek på nederste rille ved 225° i 15–20 minutter.

Lag fyllet selv

Makronfyll lager du på 1-2-3. 70 g mykt smør blandes med 70g sukker og 70 g malte mandler.

Klem ut halvparten av deigen 
i formen, smør på makronfyll.
Klem ut halvparten av deigen i formen, smør på makronfyll. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Rull en pølse av resten av deigen. Legg på i spiralmønster.
Rull en pølse av resten av deigen. Legg på i spiralmønster. Foto: Elin Vatnar Nilsen
La deigen heve 30–45 min. før steking. Stek ved 220° i 15–20 min.
La deigen heve 30–45 min. før steking. Stek ved 220° i 15–20 min. Foto: Elin Vatnar Nilsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning