Middag på 1-2-3
Sommeren er på hell, og butikkene frister med deilige friske råvarer fra en fin norsk sommer. I Hjemmet nr. 36/2014 kan vi i vår mat-seksjon blant annet friste med syv retter som du lager i en fei, hvor rotgrønnsaker, tomater og epler setter smak på middagen.

Her frister vi med en liten smakebit fra ukens mat-seksjon i Hjemmet, i form av oppskriften på blomkål med skinkesaus, en gammel og velsmakende klassiker som du kanskje ikke har smakt på en stund.
Blomkål med skingesaus
4 porsjoner
1 blomkål
1 pk. smårettskinke eller annen skinke
4 skiver strimlet bacon
HVIT SAUS:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
½ ts salt
½ ts hvit pepper, malt
2 dl revet hvitost
2 ss hakket frisk kruspersille
Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann.
Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og hakket kruspersille.
Stek baconstrimlene sammen med skinken. Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og skinkebiter.

Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.
Se hvilke andre fristende oppskrifter vi har å by på! Faksimile fra Hjemmet nr. 36/2014, i salg fra mandag 1. september:
