Gulrotkake med biter av hvit og mørk sjokolade
Noen er små, noen litt større og alle er søte godbiter vi gjerne nyter sammen med en kopp kaffe ved hagebordet, på hytta eller tar med på tur. La deg friste av ukens 10 favoritter til kaffen!

I Hjemmets matspalter i nr. 21/2014 serverer vi blant annet 10 favoritter til kaffen. Her får du en smakebit i form av oppskriften på én av dem.
Gulrotkake med biter av hvit og mørk sjokolade
(16 biter)
4 egg
270 g sukker
180 g hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1½ dl olje
2 gulrøtter
200 g mørk sjokolade, 55 %
200 g hvit sjokolade
GLASUR:
1 boks kremost,
naturell
1 ts vaniljesukker
50 g smør
150 g melis
PYNT:
revet sjokolade
revet gulrot
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett og rør inn hvetemel, natron, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver.
Riv gulrøtter og press ut overflødig saft.
Rør inn olje, gulrøtter og grovhakket sjokolade.
Fyll røren i en smurt liten langpanne, 20x30 cm, og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 190°
i 45-60 min. Bruk en kakenål for å sjekke at den er ferdig.
Avkjøl på rist.
Rør sammen glasuren og bre den utover kaken.
Pynt gjerne med revet sjokolade og revne gulrøtter på toppen.
