Wenche, Vår og Kristina jobber på julaften

Her er julens flotteste TV-stjerner

Slik har du ikke sett Wenche Andersen, Vår Staude og Kristina Kvistad Hustad før. De vakre «God morgen Norge»-damene stråler på julefest.

JENTEFEST: De flotte damene hygget seg med julebord på ærverdige Café Christiania i Oslo. – Vi har det så gøy sammen, sier TV-profilene Vår Staude (i speilet f.v.), Kristina Kvistad Hustad og Wenche Andersen. Her har de fått hjelp til stylingen av Miss Rockabully ved Tonje og Philippa Røsnæs. Klærne kommer fra Manillusion.
JENTEFEST: De flotte damene hygget seg med julebord på ærverdige Café Christiania i Oslo. – Vi har det så gøy sammen, sier TV-profilene Vår Staude (i speilet f.v.), Kristina Kvistad Hustad og Wenche Andersen. Her har de fått hjelp til stylingen av Miss Rockabully ved Tonje og Philippa Røsnæs. Klærne kommer fra Manillusion. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
Styling av Miss Rockabully ved Tonje
og Philippa Røsnæs.
Klær fra Manillusion.

«God morgen Norge»-programleder Vår Staude (50), TV-kokk Wenche Andersen (62) og kanalens nye værdame, Kristina Kvistad Hustad (27), skal alle være på skjermen på julaften. Selv om den flotte trioen har det travelt før jul, tok de seg tid til jentejulebord med full glamourstyling.

– Det er kjempefint å bli stylet som Elizabeth Taylor. Hun er mitt forbilde! I tidligere år har jeg fått hørt at jeg ligner på henne, selv om jeg ikke ser det selv, sier Wenche og ler.

 

Utfordring

Selv om Wenche trives med den nye stilen, er hun ikke den som tar den helt ut på julebord.

– Jeg er ingen partyløve. Jeg liker å samles rundt bordet med gode venner og ha den gode samtalen, sier hun.

Vår innrømmer at hun synes det er en utfordring å la andre bestemme hva hun skal ha på seg.

– Det er langt utenfor komfortsonen min. Jeg er ikke så glad i at andre piller på meg og gjør meg annerledes, men det var veldig gøy å være med på.

 

Kristina har tidligere jobbet som reporter i «God morgen Norge». Nå blir hun å se som værdame for Storm på TV 2. Wenche og Vår får ikke skrytt nok av kanalens nye fjes.

– Det er veldig hyggelig å få Kristina tilbake. Vi setter stor pris på henne. Folk kommer til å elske henne, sier TV-stjernene.

– Jeg er så glad for å være tilbake med Wenche og Vår. Vi har en veldig god tone, svarer Kristina fornøyd.

 

Gode minner

DEILIGE AVBREKK: Wenche og de andre damene koste seg med et avbrekk fra en travel jobbhverdag.
DEILIGE AVBREKK: Wenche og de andre damene koste seg med et avbrekk fra en travel jobbhverdag. Foto: Svein Brimi

Som mange år tidligere skal Wenche jobbe både julaften og 1. juledag. Hun synes det er overveldende at så mange lager hennes ribbe på den store dagen.

– Det blir litt ærefrykt rundt det. Jeg blir litt lei meg når folk er så redde for at ikke svoren blir sprø. Det handler ikke mest om ribba, men om å være sammen. Skjær av den seige svoren og gå på bensinstasjonen for å kjøpe baconsvor. Da er alt reddet, sier Wenche. Selv har hun gått bort fra ribbe på julaften. 

– Sønnen min og samboeren hans vil heller ha pinnekjøtt, så nå er det ribbe lille julaften.

 

Den dyktige kokken har mange gode minner fra tidligere jule­feiringer.

– Barndommens julefeiring hjemme på gården var veldig fin, det første året med barn var fantastisk, men nå skal jeg feire med en voksen sønn. Det blir sikkert også veldig fint. Det blir som en kurv full av gode minner, mener Wenche. Hun har skapt sin egen tradisjon sammen med sønnen.

– Jeg har skrevet en julebok siden sønnen min ble født, og han feirer 30 år i romjula i år. Jeg begynner å skrive 1. desember, så kan vi bla oss tilbake og se hvilket vær det var tidligere år, hva vi har spist og hvilke gjester vi har hatt.

 

Sushi på julaften

Vår forteller at hun og søstrene har vokst opp med en unorsk julefeiring.

UVANT: – Jeg er egentlig ikke så glad i å bli kledd opp annerledes enn sånn jeg går til vanlig, men det var veldig gøy, sier Vår.
UVANT: – Jeg er egentlig ikke så glad i å bli kledd opp annerledes enn sånn jeg går til vanlig, men det var veldig gøy, sier Vår. Foto: Svein Brimi

– Vi er ikke så ekstremt julete av oss, men vi har hatt mange fine tradisjoner.

Vi har alltid hugget juletre med pappa hvert år. På julaften har vi spist kalkun med marshmallowsalat og karamellpudding med mandel til dessert. Foreldrene mine var nok litt inspirert av USA, sier Vår. Som voksen har hun heller ikke prioritert tradisjonell julemat.

– Vi er ikke så glade i fet mat. Det er ikke så nøye hva man spiser så lenge man er sammen med noen man liker. Vi spiser ofte viltkjøtt siden mannen min er jeger, sier programlederen.

Hun forteller at hun til og med har spist sushi på julaften et år de eldste barna var hos sin far i jula.

 

Vår husker godt en spesiell hendelse fra barndommens julefeiring.

– Jeg hadde så lyst til å finne mandelen i karamellpuddingen. Jeg er ikke kristen, men da ba jeg til gud om å finne den, og jaggu fant jeg mandelen, sier hun og ler.

– Året etter prøvde jeg det samme en gang til, men da gikk det ikke.

I år skal Vår feire julaften hos søsteren i Asker. 1. juledag går ferden til fjells.

– Det blir veldig hyggelig. Vi er alle skikkelig gode venner. Hvis jeg ikke hadde jobbet, hadde vi feiret julaften på hytta, men det er veldig fint å være på sending i jula også, bedyrer hun.

 

 

Annerledes jul

For Kristina blir det den første julen at hun ikke spiser julemiddag hjemme på Sunnmøre.

– Det blir en helt annen jul enn det jeg har hatt tidligere. Det blir første gang at jeg ikke sitter i den samme stolen og spiser pinnekjøtt, men jobben er så spennende at jeg tenker at det er verdt det, sier Kristina, som nå bor i Bergen. Hun er vant til at hele storfamilien samles i høytiden.

NY PROFIL: Kristina Kvistad Hustad er ansatt som værdame i Storm. – Jeg gleder meg veldig, sier hun.
NY PROFIL: Kristina Kvistad Hustad er ansatt som værdame i Storm. – Jeg gleder meg veldig, sier hun. Foto: Svein Brimi

– Jeg er et vanemenneske. Jeg må alltid se Askepott, få julestrømpe på morgenen, lese julehefter og høre Sølvguttene synge julen inn. Jeg kommer til å ha hjemlengsel, men det går nok greit, sier 27-åringen.

Denne saken ble første gang publisert 22/12 2016, og sist oppdatert 08/05 2017.

Les også