Røde dråper

Vin til pasta

Det er saus og annet tilbehør som bestemmer hvilken vin du skal velge til pasta.

Foto: Scanpix
Publisert Oppdatert

SELVE PASTAEN er ganske nøytral på smak, og konsistensen er heller ikke problematisk, så til ren pasta kan du drikke de fleste typer tørre til halvtørre og ikke altfor kraftige viner, både røde, hvite og rosé, samt musserende. Men det er de aller færreste som spiser ren pasta. Du har gjerne en saus eller annet tilbehør til. Og det er her det begynner å bli interessant å diskutere hvilken vin som passer til hva.

En god tommelfingerregel for å matche mat og vin, er hvitvin til fisk og rødvin til kjøtt. Den regelen følger vi også, stort sett, når vi skal velge vin til pasta. Til pasta kan du velge vin fra alle verdens hjørner, men når vi i det følgende anbefaler viner, har vi måttet begrense oss litt, og har derfor kun valgt italienske viner. Alle vinene er tilgjengelige i polets fullsortiment, hvilket betyr at du får tak i dem på alle større polutsalg i landet.

Til pasta med fisk og skalldyr og ikke altfor rikt kremete sauser, kan du velge en av disse to vinene:

Santepietre Pinot Grigio 2005, vnr 11562, kr 90, 80 poeng.

Vinen er laget av produsenten Lamberti på druer fra Veneto og Trentino. Strågul med grønnskjær. Dufter av sitron og gule epler med innslag av krydder. Middels til god fylde med fint krydret fruktighet. Brukbar syre og lengde.

Soave Classico 2005, vnr 42467, kr 138,30, 79 poeng.

Fra produsenten Gini i Veneto. Dyp strågul med grønnskjær. Dufter av grønne epler og sitrus. Middels fylde med frisk frukt, høy syre og noe restsødme. Middels lengde.

Du finner flere vintips til pasta hos Art of Taste .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen