Morgenhygge

Laaang frokost

Er det ikke rart hvor mye bedre en helt alminnelig søndag blir bare den starter med en riktig lang, avslappende og hyggelig frokost?

Foto: Scanpix
Publisert Oppdatert

DET NÆRMER SEG helg, og vi har lyst til å slå et slag for den lange, deilige frokosten. Du vet, den frokosten der alle sitter rundt bordet som bugner av pålegg og godt brød og alt det andre. Sistemann kommer akkurat tuslende fra soverommet i morgenkåpe i det teen er ferdig, og far i huset har fortjent to speilegg ettersom det er søndag. Brød og rundstykker er rykende ferske, og duften av kaffe brer seg fra kjøkkenet.

Trikset med den perfekte søndagsfrokost er å planlegge litt på forhånd - pass på at det er nok pålegg i huset og husk for all del å kjøpe egg, det hører liksom med i en eller annen form. En ekte søndagsfrokost er ikke bare lang, men også omfangsrik.

DET ER EN DEL av frokostens natur at den kommer tidlig på dagen, og man har ikke nødvendigvis et hav av tid til å stå på kjøkkenet og stelle med gjærbakst. En mulighet er selvsagt halvfabrikata som stekes ferdig på null-komma-niks.

Men om du har lyst, er det jo litt ekstra stas med nybakt, hjemmelaget bakverk.

Det trenger ikke være fullstendig a-menneske for å kunne servere det. Nøkkelordet er bakepulver. Bare noen minutter på kjøkkenet kan for eksempel gi deg nydelige muffins fylt med spinat, oliven og fetaost, frokosthorn og ostebrød.

Les mer om laaange frokoster pluss tips til enkle oppskrifter hos Art of Taste.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen