Juledram

Edle og sterke dråper

I samarbeid med TV 2 hjelper deg, har Art of Taste testet samtlige akevitter i polets fullsortiment. Vinnerne finner du her.

Foto: Scanpix

Publisert Oppdatert

SÅ ER JULEN snart over oss igjen, med all den deilige, men akk så kraftige maten. For å kunne hanskes med dette, trenger vi noe skarpt i glasset, noe med alkoholstyrke nok til å renske opp i fettet og hjelpe på fordøyelsen. Vi snakker selvsagt om akevitt.

Art of Taste har testet alle akevittene i polets fullsortiment, og der finnes det i dag 20 stykker. I testpanelet satt Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han har sitt daglige virke som vinansvarlig på Bagatelle. Ørjan har to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som vinansvarlig på Bølgen & Moi Briskeby.

Anmeldelser av alle akevittene finner du på linken nederst i artikkelen, men først vil vi trekke frem tre av de beste, som har litt forskjellige anvendelseområder.

Gilde Non Plus Ultra, vnr 12, kr 470, 89 poeng.

Gyllenbrun på farve. Intenst og fint krydret fatpreg, med innslag av anis, sjokolade, karamell og pepper. Kraftig og velbalansert smak. Dette er et såpass fint og komplekst brennevin at det passer egentlig best på egenhånd eller som en avec til kaffen. Men det er samtidig smaksrikt nok til å takle fet julemat.

Gammel Reserve, vnr 8, kr 305, 86 poeng.

Lys gyllen på farve. Aromaer av anis, sitrus og krydder. Middels fyldig med rik smak. Denne akevitten passer til salte og fete kjøttretter som svineribbe og pinnekjøtt.

Lysholm Throndhjemsaquavit, vnr 6862, kr 305, 86 poeng.

Brunorange på farve. Dufter av sitrus, vanilje og blomster. Fyldig og smaksrik. Denne akevitten kan med fordel serveres til lutefisk.

Anmeldelser av alle akevittene finner du hos Art of Taste .

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning