Smaken av sommer

Norsk frukt og bær er vel noe av det beste vi kan tenke oss; søtt og syrlig om hverandre, gjerne sammen med krem, sukker og annet godt. Kombinasjonen er uovertruffen og passer utmerket til både desserter og i kaker.

Deilig bæris med rips og blåbær. FOTO:Synøve Dreyer
Deilig bæris med rips og blåbær. FOTO:Synøve Dreyer
Publisert

4 porsjoner:

Eggedosis og krem:

3 eggeplommer

1 dl sukker/melis

3 dl kremfløte

Trollkrem:

4 dl tyttebær

3 dl sukker

2 ts vaniljesukker

1 eggehvite

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk krem og rør den inn i eggedosisen.

Lag trollkrem ved å piske eggehvite, sukker og vaniljesukker til det blir helt stivt. Ha i tyttebær og pisk en stund til.

Bland trollkremen inn i eggedosisen og frys.

Serveres i en dessertbolle eller i porsjonsglass. Topppes med bær av eget ønske. Tyttebærene kan blandes eller byttes ut med for eksempel rips, blåbær eller bringebær. Serveres om ønskelig med vaniljesaus.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen