Italiensk sitronpai
Dette er en frisk pai som smaker nydelig med pisket krem og ferske bær. Denne kan du godt lage dagen i forveien
Til åtte biter trenger du:
3 dl hvetemel
2 ss sukker
150 g kaldt smør
1 egg
Fyll :
2 egg
3 dl sukker
100 g smeltet, avkjølt smør
revet skall og saften av 2 sitroner
Topping:
Melis
Pisket krem
Friske bær
1. Bland mel, sukker og smør til en smulede masse. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett egget og bland godt til du har en fast deig som du lar hvile i kjøleskapet i en time.
2. Trykk ut deigen i en paiform (26 cm). Prikk bunnen med en gaffel og sett den kaldt i 30 minutter.
3. Sett ovnen på 200 grader. Forstek paiskallet i midten av ovnen i cirka 10 minutter. Skru ned til 175 grader.
4. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet smør, litt om gangen. Ha i sitronskall- og saft.
5. Hell fyllet i det forstekte paiskallet og stek paien i nedre del av ovnen til fyllet har stivnet en del, men fremdeles er litt løst.
6. Avkjøl paien. Deretter bør den oppbevares et par timer i kjøleskapet, eller gjerne natten over, slik at konsistensen blir rett. Dryss over melis før servering og server paien med pisket krem og bær.
Denne saken ble første gang publisert 16/06 2017, og sist oppdatert 16/06 2017.