Oppskrift på eplekake med sitron:
Epler og sitron i skjønn forening
Denne eplekaken er både saftig og smakfull.
Ingredienser:
2 egg
1 1/2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 sitron
1/2 dl melk
50 g smør
Fyll
2–3 epler
1/2 dl sukker
2 ts kanel
perlesukker
1. Sett ovnen på 175°. Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel og bakepulver og sikt det i røren, tilsett melk og smør.
2. Riv sitronskall fint og vend det i røren. Ha røren i en smurt springform, 22 cm i diameter.
3. Skrell eplene og kjern dem ut, skjær dem så i båter. Ha eplene i en pose med sukker og kanel og vend godt.
4. Dander eplebåtene i flott menster i røren og strø over perlesukker. Stekes i nedre del av ovnen i 45 minutter.
Denne saken ble første gang publisert 12/09 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.