Det beste sukkerbrødet lager du selv
17. mai kaken er et deilig sukkerbrød fylt med blåbær, jordbær og vaniljekrem. Dekket med krem og pyntet med jordbær blir dette en festkake.

Til sukkerbrødet trenger du:
4 egg
150 g sukker
125 g hvetemel
25 g potetmel
1 ts bakepulver
Til fyll brukes 1 pk ferdig vaniljekrem, jordbær og blåbærsyltetøy.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland mel, bakepulver og potetmel, vend dette i eggedosisen. Smør en rundt form, 24 cm, og hell i røren. Stek kaken ved 150 grader i 45 minutter på nederste rille. Avkjøl og del den i to lag.
Sukkerbrødet kan dynkes med lake fra hermetisk frukt, melk, søt vin eller juice. Kaken skal være saftig og ikke klissete.
Legg en bunn på et fat og bre på et lag syltetøy, deretter et lag vaniljekrem over. På den andre delen bres et lag med blåbærsyltetøy, og legg de to delene på hverandre. Stivpisk fløten og bre den over kaken. Pynt med friske jordbær.