Oppskrift på bærpai:
Bestemors bærpai
Denne paien smelter på tungen og her kan du boltre deg med alle sommerens bær.
Paideig
4 dl hvetemel
2 ts tørrgjær
2 ts sukker
1 ½ dl lettmelk
2 ss smør, smeltet
Fyll
5 dl blåbær
10 g frisk ingefær, revet
1 ss potetmel
4 ss sukker
1. Bland alle ingrediensene til deigen og rør den raskt sammen. La den hvile tildekket i ca. 20 minutter. Kjevle deigen ut og kle en paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk bunnen godt.
2. Bland bær med ingefær, potetmel og sukker og hell det i formen. Det er unødvendig å tine fryste bær. Stek paien nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. Server paien lun med vaniljekesam til.
Denne saken ble første gang publisert 21/09 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.