Oppskrift på bærpai:

Bestemors bærpai

Denne paien smelter på tungen og her kan du boltre deg med alle sommerens bær.

Sist oppdatert

Paideig

4 dl hvetemel

2 ts tørrgjær

2 ts sukker

1 ½ dl lettmelk

2 ss smør, smeltet

Fyll

5 dl blåbær

10 g frisk ingefær, revet

1 ss potetmel

4 ss sukker

 

1. Bland alle ingrediensene til deigen og rør den raskt sammen. La den hvile tildekket i ca. 20 minutter. Kjevle deigen ut og kle en paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk bunnen godt.

2. Bland bær med ingefær, potetmel og sukker og hell det i formen. Det er unødvendig å tine fryste bær. Stek paien nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. Server paien lun med vaniljekesam til.

Denne saken ble første gang publisert 21/09 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også