Helsesøster Veslemøy Ruud i BAM svarer på spørsmål fra leserne

Irritert mamma!

Er det skadelig å la en 3 måneder gammel baby smake på godteri?

Søtsaker kan utsettes så lenge som mulig. Foto: Colourbox.no
Søtsaker kan utsettes så lenge som mulig. Foto: Colourbox.no
Sist oppdatert
Det er ingen god grunn til å la barn på 3 måneder smake på sjokolade eller andre søtsaker. Foto: Colourbox.no
Det er ingen god grunn til å la barn på 3 måneder smake på sjokolade eller andre søtsaker. Foto: Colourbox.no Foto: Serhiy Kobyakov

SPØRSMÅL:

Er det skadelig å la en 3 måneder gammel baby smake på sjokolade? Når jeg som mor virkelig er imot dette og ikke syns det er greit, hvordan kan jeg få folk til å forstå at de IKKE skal gjøre det? Det er veldig vanskelig for meg da det er svigerfamilien min som gjør dette. Jeg ønsker ikke å være eller virke urimelig og hysterisk, men jeg er veldig imot å la barn smake på godteri.

SVAR:

Hei! Jeg som helsesøster støtter deg som mamma. Det er ingen god grunn til å la barn på 3 måneder smake på sjokolade eller andre søtsaker. Dette er de voksenes behov for et eller annet, og er ikke til barnets beste. Jeg forstår at du er irritert. Du er ikke urimelig eller hysterisk. Du er en god mor som tar ansvar. Si gjerne til de som gjør dette, at det ikke er anbefalt, og at det faktisk kan skade mer enn man tror. F.eks. så kan sjokolade inneholde nøtter, som små barn kan reagere på. Fast føde behøver vanligvis ikke introduseres før barnet er seks måneder gammelt. Søtsaker kan utsettes så lenge som mulig. Ved seks måneders alder vil barn ha behov for tillegg av fast føde og være i stand til å lære nye måter å bruke munnens muskler på. Nye sunne matvarer bør introduseres i små mengder, gjerne bare en matvare av gangen. Takk for at du tar opp dette emnet.

Ønsker du å spørre vår helsesøster om noe? Send inn ditt spørsmål her!

Ønsker du å lese hva andre har spurt om og hvilke råd helsesøster gir? Ta en titt i arkivet vårt!

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2013, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også